ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρομπότ της Tesla επιτέθηκε σε μηχανικό μέσα στο εργοστάσιο και τον «κάρφωσε» στην πλάτη και στο χέρι!

Υπήρξαν και άλλα ατυχήματα που όμως απεκρύβησαν από την εταιρεία! - Πόσο πιθανή είναι μία εξέγερση τύπου «Westworld»;

Ρομπότ της Tesla επιτέθηκε σε μηχανικό μέσα στο εργοστάσιο και τον «κάρφωσε» στην πλάτη και στο χέρι!

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 12:05): Επίθεση από ρομπότ δέχθηκε ένας μηχανικός της Tesla, κατά τη διάρκεια δυσλειτουργίας στο εργοστάσιο της εταιρείας κοντά στο Austin και προκύπτουν ερωτήματα, για το πόσο ασφαλής θα είναι η Ανθρωπότητα με την τεχνητή νοημοσύνη να αποκτά των έλεγχο των πάντων.

Δύο μάρτυρες παρακολούθησαν με τρόμο καθώς ο συνάδελφός τους δέχτηκε επίθεση από το ρομπότ που είχε σχεδιαστεί για να μετακινεί εξαρτήματα αυτοκινήτου από αλουμίνιο.

Το ρομπότ, όπως έγινε γνωστό, κάρφωσε τον μηχανικό την ώρα προγραμμάτιζε το λογισμικό δύο ανενεργών ρομπότ Tesla.

Συγκεκριμένα, το ρομπότ κάρφωσε τα μεταλλικά του χέρια στην πλάτη και το χέρι του, με το αίμα του μηχανικού να γεμίζει τον χώρο!

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε σε μια αναφορά τραυματισμού του 2021 που κατατέθηκε στην κομητεία Travis και στις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές και έφτασε στη γνώση της MailOnline.

Ανησυχία για τους κινδύνους

Αν και κανένας άλλος τραυματισμός που σχετίζεται με ρομπότ δεν αναφέρθηκε στις ρυθμιστικές αρχές από την Tesla στο εργοστάσιο του Τέξας το 2021 ή το 2022, το περιστατικό έρχεται εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών σχετικά με τους κινδύνους των αυτοματοποιημένων ρομπότ στους χώρους εργασίας.

Ειδικά σε μία εποχή όπου θα επικρατήσει σε κάθε οικονομική και κοινωνική πτυχή η τεχνητή νοημοσύνη.

Αναφορές για αυξημένους τραυματισμούς λόγω ρομποτικών συναδέλφων έχουν οδηγήσει ορισμένους να αμφισβητούν την ταχεία ενσωμάτωση της νέας τεχνολογίας.

Σύμφωνα με την αναφορά, ο μηχανικός δεν χρειάστηκε άδεια από την εργασία του μετά την επίθεση που δέχτηκε στο εργοστάσιο της Tesla.

Δικηγόρος που εκπροσωπεί τους συμβασιούχους εργαζόμενους της Tesla Giga Texas δήλωσε στην DailyMail ότι με βάση τις συνομιλίες της με εργαζόμενους, ο αριθμός των τραυματισμών στο εργοστάσιο υποδηλώνεται αλλά δεν αναφέρεται, ενώ φέρεται πως υπήρξε και θάνατος!

«Είχαμε πολλούς εργάτες που τραυματίστηκαν», σημειώνει η δικηγόρος Hannah Alexander, και «έναν εργαζόμενο που πέθανε».

«Οι τραυματισμοί και ο θάνατός του δεν περιλαμβάνονται σε αυτές τις αναφορές που η Tesla υποβάλλει στην κομητεία προκειμένου να έχει φορολογικά κίνητρα».

Πόσο πιθανή είναι μία εξέγερση τύπου «Westworld»; Μιλάμε για την cult ταινία του 1973 με πρωταγωνιστή τον εμβληματικό Γιουλ Μπρίνερ.

Τότε υποτίθεται κάπου στο μέλλον ιδιωτική εταιρεία είχε δημιουργήσει ένα πάρκο διασκέδασης με θεματικές ιστορικές ενότητες, όπου οι καλεσμένοι μπορούσαν να μονομαχήσουν με ιππότες, καουμπόηδες, στρατιώτες, οι οποίοι όμως ήταν ρομπότ.

Μέχρι που τα ρομπότ εξεγέρθηκαν και άρχισαν να σκοτώνουν τους επισκέπτες…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν η επιστημονική φαντασία αρχίσει και γίνεται καθημερινότητα τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά με την πραγματικότητα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.