ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σέριλ Σάντμπεργκ: Αποχωρεί από το Facebook το Νο2 της εταιρείας – Θα αφοσιωθεί στο φιλανθρωπικό της έργο

Πτώση 4% στην μετοχή της εταιρείας μετά την ανακοίνωση της είδησης

Σέριλ Σάντμπεργκ: Αποχωρεί από το Facebook το Νο2 της εταιρείας – Θα αφοσιωθεί στο φιλανθρωπικό της έργο

Η γενική διευθύντρια της Meta Platforms, Σέριλ Σάντμπεργκ, θα αποχωρήσει από την εταιρεία έπειτα από 14 χρόνια σε αυτή, ανέφερε η ίδια σε ανάρτησή της στο Facebook.

Ηταν το νούμερο δύο της εταιρείας, έπειτα από τον ιδρυτή Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν περίπου 4% μετά την ανακοίνωση της είδησης.

Η Σάντμπεργκ, που αποχωρεί από τα καθήκοντά της το φθινόπωρο, είπε ότι δεν ήταν σίγουρη για το τι της επιφυλάσσει το μέλλον, αλλά σχεδιάζει να επικεντρωθεί στο ίδρυμά της και στο φιλανθρωπικό της έργο στο μέλλον.

Γράφει μεταξύ άλλων ότι «όταν ανέλαβε αυτή τη θέση το 2008, ήλπιζα ότι θα παραμείνει πέντε χρόνια. Δεκατέσσερα χρόνια αργότερα ήλθε η ώρα να γράψω το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου».

Ανέφερε ακόμη ότι σκοπεύει να παντρευτεί αυτό το καλοκαίρι. Θα παραμείνει πάντως στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, η οποία κατέχει και διαχειρίζεται το Facebook, το Instagram και το WhatsApp.

Ο αντικαταστάτης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ θα είναι ο Χαβιέ Ολιβάν.

Η Σάντμπεργκ, που ήλθε στο Facebook έχοντας «χτίσει» το διαφημιστικό τμήμα της Google, ήταν ο έμπιστος συνεργάτης του Ζούκερμπεργκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θεωρείται, όπως γράφουν οι New York Times, ο «ενήλικος στο δωμάτιο» που μετέτρεψε μια δυναμική startup σε επικερδή αυτοκρατορία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.