Τελικά επηρεάζει ο κακός καιρός το ίντερνετ στο σπίτι μας;

Προκαλεί προβλήματα στη σύνδεση του ίντερνετ ή πρόκειται για μια επαναλαμβανόμενη σύμπτωση που όλοι μας έχουμε ζήσει;

Τελικά επηρεάζει ο κακός καιρός το ίντερνετ στο σπίτι μας;

Αν πολλές φορές βλέπετε τη βροχή να πέφτει, τότε θα σκεφτείτε ότι η ημέρα σας, αν η παραγωγικότητα σας βασίζεται στο ίντερνετ, θα είναι μια καλή και μια κακή, αφού η σύνδεση θα επηρεαστεί μην έχοντας συνέπεια. Αλλά όντως ο κακός καιρός, όπως βροχή, χιόνι ή ζέστη, προκαλεί προβλήματα στη σύνδεση του ίντερνετ ή πρόκειται για μια επαναλαμβανόμενη σύμπτωση που όλοι μας έχουμε ζήσει;

Αν το ίντερνετ σας έρχεται από ένα router Wi-Fi που βρίσκεται στο γραφείο το σπίτι ή σε κάποιον άλλον εσωτερικό χώρο, τότε είναι συνήθως ασφαλές από αυτά που συμβαίνουν έξω. Η εξαίρεση μπορεί να είναι η υγρασία, η οποία είναι πιο δύσκολο να κρατηθεί σε απόσταση από τη βροχόπτωση.

Όπως αναφέρει το Techwalla, «η υγρασία στον αέρα καθιστά πιο δύσκολη την αποτελεσματική αποστολή του σήματος, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο αργή ταχύτητα σύνδεσης». Αλλά δεν είναι πολύ πιθανό ότι μια ημέρα με πολύ υγρασία θα ήταν αρκετή για να χαθεί εντελώς το σήμα. Το ίδιο πάντως πιθανό είναι η έντονη ζέστη να προκαλέσει υπερθέρμανση αλλά και παύση λειτουργίας του ίδιου του εξοπλισμού Wi-Fi.

Αλλά αυτό που τελικά συμβαίνει είναι ότι όταν χτυπήσει κακοκαιρία, ο περισσότερος κόσμος μένει μέσα και περνάει τον χρόνο του σε πράγματα που θέλουνε διαδίκτυο και όλη αυτή η έξτρα κίνηση δεδομένων μπορεί να κάνει τη σύνδεση πιο αργή.

Αν πάλι η σύνδεση σας είναι με καλώδιο ή δορυφόρο, ο κακός καιρός μπορεί να επηρεάσει και να κάνει κακή τη σύνδεση. Τα δορυφορικά ραδιοκύματα δυσκολεύονται να περάσουν ελεύθερα μέσα από στερεά εμπόδια όπως δέντρα ή κτίρια. Για τους χρήστες καλωδίων, οι ακραίες θερμοκρασίες ή η βροχόπτωση μπορεί να καταστρέψουν τα ίδια τα καλώδια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οπότε μπορείτε να κατηγορείτε τον καιρό, αλλά κυρίως ο λόγος είναι ο τρόπος σύνδεσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.