ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τεχνητή νοημοσύνη: Mπορεί να προβλέψει την επόμενη μουσική επιτυχία

Τι έδειξε έρευνα που δημοσιεύτηκε

Τεχνητή νοημοσύνη: Mπορεί να προβλέψει την επόμενη μουσική επιτυχία

H τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας και πλέον έχει φτάσει στο σημείο να έχει τη δυνατότητα να προβλέψει ποιο τραγούδι θα γίνει επιτυχία, έχοντας και υψηλότατο ποσοστό επιτυχίας.

Χάρη σε μια ομάδα επιστημόνων από τις ΗΠΑ, οι οποίοι χαλιναγώγησαν τη δύναμη διάφορων machine learning τεχνικών σε συνδυασμό με αντιδράσεις του εγκεφάλου φτάνοντας έτσι σε ποσοστό επιτυχίας 97% στο να προβλέψουν το επόμενο μουσικό «hit».

Υπηρεσίες streaming όπως το Spotify και η Pandora χρησιμοποιούν τεχνικές μηχανικής μάθησης για την ανάλυση των χαρακτηριστικών της μουσικής και της εγκεφαλικής δραστηριότητας, ανοίγοντας το δρόμο για πιο ακριβείς εξατομικευμένες λίστες αναπαραγωγής και βελτιωμένες μηχανές συστάσεων.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Artificial Intelligence, εφάρμοσαν ένα μοντέλο μηχανικής μάθησης σε νευρωνικά δεδομένα που συλλέχθηκαν από συμμετέχοντες που άκουγαν πρόσφατα τραγούδια.

Με ακρίβεια 97%, εντόπισαν ποια κομμάτια θα είναι επιτυχίες και ποια αποτυχίες, ξεπερνώντας την προηγούμενη ακρίβεια της τάξης του 69% των παραδοσιακών μοντέλων γραμμικής λογαριθμικής παλινδρόμησης.

Η πρόβλεψη μουσικών επιτυχιών δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Οι δημοφιλείς υπηρεσίες ροής μουσικής δίνουν στον κόσμο καθημερινά ή εβδομαδιαία ένα φρέσκο mixtape μουσικής. Το Spotify το κάνει αυτό με τη λειτουργία «Discover Weekly» που δίνει στους χρήστες μια λίστα αναπαραγωγής με 30 νέα τραγούδια κάθε Δευτέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια άλλη συνδρομητική μουσική υπηρεσία, η Pandora, παρουσιάζει νέα μουσική χρησιμοποιώντας “Εξατομικευμένα Soundtracks” μετά από ανάλυση 450 χαρακτηριστικών μέσω του Music Genome Project.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.