ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

The Follower… ή αλλιώς «Μεγάλος Αδελφός»: Η τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να σας εντοπίσει παντού

Τρομάζει και εντυπωσιάζει

The Follower… ή αλλιώς «Μεγάλος Αδελφός»: Η τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να σας εντοπίσει παντού

Προβληματισμό προκαλεί η ανάπτυξη ενός «εργαλείου» τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να εντοπίσει κάποιον κυριολεκτικά παντού.

Αναλυτικότερα, ο Βέλγος Dries Depoorter δημιούργησε ένα «εργαλείο» τεχνητής νοημοσύνης που «σαρώνει» τα social media σας και σε συνδυασμό με δεδομένα που έχει από δημόσιες κάμερες και μπορεί να εντοπίσει τη στιγμή που τραβήξατε μια φωτογραφία (πχ. μια selfie), αλλά και την τοποθεσία.

The Follower: το εργαλείο που εντοπίζει που και πότε τραβήξατε μια selfie που ανεβάσατε στο Instagram

Ο δημιουργός του project το ονόμασε The Follower (Ο Ακόλουθος) και ξεκίνησε τη διαδικασία καταγράφοντας δεδομένα από κάμερες ανοιχτών χώρων που μεταδίδουν live εικόνα σε sites, όπως το Earthcam.

Στη συνέχεια, «σάρωσε» εικόνες που έχουν «ανέβει» στα social media από συγκεκριμένες τοποθεσίες και λογαριασμούς με μεγάλο αριθμό ακολούθων και αξιοποίησε το σχετικό λογισμικό για να ταιριάξει το υλικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και το εγχείρημα είναι μάλλον εντυπωσιακό, προκαλεί προβληματισμό, με τον «Μεγάλο Αδελφό» να μοιάζει πιο κοντά παρά ποτέ…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.