ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

TikTok: Η κινεζική Bytedance λέει ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόθεση να πουληθεί η εφαρμογή»

Η δήλωση της ByteDance ήρθε μετά από αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι διερευνά επιλογές για να πουλήσει το TikTok χωρίς τον αλγόριθμο που το τροφοδοτεί

TikTok: Η κινεζική Bytedance λέει ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόθεση να πουληθεί η εφαρμογή»

Η μητρική εταιρεία ByteDance εμφανίστηκε σίγουρη μετά τον νόμο που ψηφίστηκε στις ΗΠΑ να απαγορευτεί η δημοφιλής εφαρμογή, ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόθεση να πουλήσει το Tik Tok.

«Η ByteDance δεν σκοπεύει να πουλήσει το TikTok», δημοσίευσε η εταιρεία στον επίσημο λογαριασμό της στο Toutiao, μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που είναι επίσης δική της. Το TikTok ωστόσο, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο από το BBC.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η TikTok είπε ότι θα αμφισβητήσει στο δικαστήριο τον «αντισυνταγματικό» νόμο. Η δήλωση της ByteDance ήρθε μετά από αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι διερευνά επιλογές για να πουλήσει το TikTok χωρίς τον αλγόριθμο που το τροφοδοτεί.

«Οι αναφορές ξένων μέσων ενημέρωσης ότι η ByteDance πουλά το TikTok δεν είναι αληθινές», δήλωσε επίσης η εταιρεία. Το νομοσχέδιο το οποίο ζητάει πώληση ή απαγόρευση της δημοφιλούς εγαρμογής υπεγράφη από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την Τετάρτη (24/4). Η αυστηρότερη δέσμευση του Πεκίνου στις ιδιωτικές εταιρείες έχει εγείρει ανησυχίες στις ΗΠΑ και σε άλλες δυτικές χώρες, σχετικά με τον έλεγχο που έχει το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα στη ByteDance και στα δεδομένα που κατέχει.

Η TikTok έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς ότι η κινεζική κυβέρνηση ελέγχει τη ByteDance λέγοντας ότι η μητρική της εταιρεία «δεν είναι πράκτορας της Κίνας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας». Σύμφωνα με το TikTok, οι Κινέζοι ιδρυτές της ByteDance κατέχουν το 20% των μετοχών, μέσω του ελέγχου των μετοχών της εταιρείας.

Περίπου το 60% ανήκει σε θεσμικούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων αμερικανικών επενδυτικών εταιρειών Carlyle Group, General Atlantic και Susquehanna International Group. Το υπόλοιπο 20% ανήκει σε υπαλλήλους της σε όλο τον κόσμο και τρία από τα πέντε μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ByteDance είναι Αμερικανοί.

Η κινεζική κυβέρνηση έχει επίσης απορρίψει τέτοιες ανησυχίες ως παράνοια και έχει προειδοποιήσει ότι η απαγόρευση του TikTok «αναπόφευκτα θα επανέλθει και θα ”χτυπήσει” τις ΗΠΑ». Ωστόσο, το TikTok δεν αντιμετωπίζει άμεση απαγόρευση στις ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο νέος νόμος δίνει στην ByteDance εννέα μήνες για να πουλήσει την επιχείρηση και μια επιπλέον τρίμηνη περίοδο χάριτος, προτού επιβληθεί ενδεχόμενη απαγόρευση. Αυτό σημαίνει ότι η προθεσμία πώλησης θα έρθει πιθανότατα κάποια στιγμή το 2025, αφού ο νικητής των προεδρικών εκλογών του 2024 αναλάβει τα καθήκοντά του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.