ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το κόλπο για να ανακαλύψετε τι ξέρει η Google για εσάς (βίντεο)

Πώς λειτουργεί η συλλογή πληροφοριών της μηχανής αναζήτησης

Το κόλπο για να ανακαλύψετε τι ξέρει η Google για εσάς (βίντεο)

Δεν αποτελεί μυστικό, ότι η Google γνωρίζει πολλά πράγματα για τους χρήστες των υπηρεσιών της. Δηλαδή για όλους εμάς.

Ο κολοσσός της τεχνολογίας συλλέγει συνεχώς δεδομένα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται το ιστορικό των αναζητήσεών σου στο διαδίκτυο, οι τοποθεσίες που επισκέπτεσαι, ακόμα και οι φωνητικές αναζητήσεις που πραγματοποιείς.

Μάλιστα, με βάσει όλα τα παραπάνω στοιχεία που εμείς της παραχωρούμε η Google μπορεί να εντοπίσει το φύλο, την ηλικία μας, τις γλώσσες που μιλάμε, την οικογενειακή μας κατάσταση, την εκπαίδευσή μας, ακόμα και το αν… έχουμε στην κατοχή μας κάποιο σπίτι.

Μάλιστα, το να βρείτε όλα όσα γνωρίζει η Google για εσάς είναι πάρα πολύ εύκολο και μπορεί να γίνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Πώς; Φυσικά μέσω… αναζήτησης στο Google.

Τον τρόπο, με τον οποίο θα το πετύχουμε αυτό δείχνει μια χρήστης του TikTok σε ένα σύντομο βίντεο.

Πώς θα μάθετε όσα η Google ξέρει για εσάς

Όπως φαίνεται στο βίντεο, η χρήστης του TikTok κατευθύνεται στο Google και αναζητά το «ad settings google», στη συνέχεια μπαίνει μέσα, από εδώ μετακινείται προς τα κάτω σε μια λίστα όπου όπως βλέπετε έχει αποθηκευμένη την ηλικία, το φύλο και ακόμη και τις γλώσσες που μιλάει.

Φαίνεται επίσης να δείχνει πράγματα που μπορεί να την ενδιαφέρουν, όπως «αρχιτεκτονική» και «εξοπλισμός ήχου».

Μπορείτε επίσης να δείτε την καρτέλα σας, απλά πηγαίνοντας στη διεύθυνση adssettings.google.com.

Το εν λόγω βίντεο έχει συγκεντρώσει χιλιάδες προβολές, ενώ τα περισσότερα σχόλια είναι από ανθρώπους που δεν μπορούσαν να πιστέψουν πόσα πολλά γνωρίζει η Google για εκείνους.

Βέβαια, δεν έλειπαν και οι περιπτώσεις που τα στοιχεία ήταν εντελώς λανθασμένα.

«Γιατί το δικό μου λέει ότι είμαι 44+ είμαι κυριολεκτικά 19» σχολίασε ένας χρήστης, ενώ κάποιος άλλος με φανερά ειρωνική διάθεση πρόσθεσε «προφανώς είμαι 65 ετών και ενδιαφέρομαι για τη Γιούτα και τα ριάλιτι».

Πώς λειτουργεί η συλλογή πληροφοριών της Google

H μηχανή αναζήτησης αποθηκεύει πληροφορίες για τους χρήστες της, όπως τα βίντεο που παρακολουθείτε, την τοποθεσία, τα δεδομένα των cookies και τις διαφημίσεις στις οποίες κάνετε κλικ.

Σύμφωνα με τη Google το κάνει αυτό για να «κάνει τις υπηρεσίες [της] να λειτουργούν καλύτερα για εσάς».

«Η Google κάνει τις διαφημίσεις σας πιο χρήσιμες στις υπηρεσίες της Google (όπως η Αναζήτηση ή το YouTube), καθώς και σε ιστότοπους και εφαρμογές που συνεργάζονται με τη Google για την προβολή διαφημίσεων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και προσθέτει πως «Οι διαφημίσεις βασίζονται σε προσωπικές πληροφορίες που έχετε προσθέσει στο λογαριασμό σας στο Google, σε δεδομένα από διαφημιστές που συνεργάζονται με τη Google και στην εκτίμηση της Google για τα ενδιαφέροντά σας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.