ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Twitter: Γιατί πρέπει να αλλάξετε άμεσα τον κωδικό πρόσβασής

Διαβάστε παρακάτω τον λόγο

Twitter: Γιατί πρέπει να αλλάξετε άμεσα τον κωδικό πρόσβασής

Τα προσωπικά στοιχεία περισσότερων από 200 εκατομμυρίων χρηστών του Twitter διέρρευσαν πρόσφατα και τοποθετήθηκαν σε μια πλατφόρμα χάκερ.

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί το τελευταίο διάστημα στο κόσμο του διαδικτύου και κυρίως στο χώρο του Twitter. Σύμφωνα με το Bleeping Computer, χάκερς πούλησαν και κυκλοφόρησαν μαζικά πληροφορίες και δεδομένα από τα προφίλ των χρηστών στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης σε φόρουμ και αγορές ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Αυτά περιείχαν προσωπικές πληροφορίες όπως αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ονόματα και ημερομηνίες δημιουργίας προφίλ.

Προφανώς αποκτήθηκαν το 2021 λόγω της χρησιμοποίησης από τους χάκερς του API του Twitter, το οποίο επέτρεπε στους ανθρώπους να πληκτρολογούν αριθμούς τηλεφώνου και διευθύνσεις για να δουν αν συνδέονταν με ένα Twitter ID.

Το Bleeping Computer δήλωσε επίσης ότι οι χάκερ χρησιμοποίησαν ένα άλλο API για να ανακαλύψουν τα δημόσια δεδομένα του Twitter, ενώνοντας τις δημόσιες πληροφορίες με ιδιωτικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμούς τηλεφώνου για να εξερευνήσουν τα προφίλ χρηστών του Twitter.

Το Twitter διόρθωσε αυτό το ζήτημα τον Ιανουάριο του 2022, αλλά οι χάκερ άρχισαν να διαρρέουν τα σύνολα δεδομένων που συνέλεξαν χωρίς κόστος πριν από ένα χρόνο.

Την Τετάρτη (4 Ιανουαρίου), ένας χάκερ κυκλοφόρησε τα δεδομένα των 200 εκατομμυρίων προφίλ του Twitter στην πλατφόρμα hacking Breached, πουλώντας τα για περίπου 2 δολάρια το καθένα.

Ωστόσο, αν τα emails είναι στη διαρροή, το HIBP θα σας ειδοποιήσει με μια λίστα εντοπισμένων παραβιάσεων δεδομένων, η οποία περιλαμβάνει και αυτή του Twitter.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως και να έχει καλό θα ήταν να αλλάξετε τους κωδικούς και τα προσωπικά σας στοιχεία στη πλατφόρμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.