Στις τελευταίες θέσεις στη μέση ταχύτητα internet στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Ελλάδα και η Κύπρος

Στις τελευταίες θέσεις στη μέση ταχύτητα internet στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Ελλάδα και η Κύπρος

Το ίντερνετ παίζει κύριο ρόλο στην καθημερινότητά μας, ειδικότερα εν μέσω lockdown όταν όλοι βρεθήκαμε στο σπίτι και η χρήση του ήταν ασταμάτητη.

“Η πανδημία μας έδειξε τη σημασία της συνδεσιμότητας” δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Miapetra Kumpula-Natri, ανακοινώνοντας πως το 20% όλου του ευρωπαϊκού budget για την περίοδο 2021-2027 θα δεσμευτεί από τον ψηφιακό τομέα.

Ο δρόμος όμως της υιοθέτησης των υψηλών ταχυτήτων στην Ευρώπη είναι δύσκολη για κάποια μέλη της, όπως αποδεικνύουν τα πιο πρόσφατα νούμερα.

Η Ελλάδα λοιπόν βρίσκεται στην τελευταία θέση από τις 27, όσον αφορά τη μέση ταχύτητα download στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με 29Mbps, ενώ στην 26η βρίσκεται η Κύπρος με 35Mbps. Εννέα χώρες διαθέτουν πάνω από 100Mbps μέσο όρο, ενώ στην κορυφή δεσπόζει η Δανία με το εξωπραγματικό για τα ελληνικά δεδομένα, 140Mbps.

Οι στόχοι της Ευρώπης για το 2025, φαίνονται αρκετά μακρινοί για την ελληνική πραγματικότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.