iPhone: Αυτή είναι η «επικίνδυνη» λειτουργία που πρέπει να απενεργοποιήσετε

iPhone: Αυτή είναι η «επικίνδυνη» λειτουργία που πρέπει να απενεργοποιήσετε

Ο Ζακ Ντόφμαν, ειδικός του τομέα κυβερνοασφάλειας, σε ένα άρθρο στο περιοδικό «Forbes» πρότεινε στους χρήστες των iPhone να δώσουν προσοχή σε μια δυνατότητα που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα «επικίνδυνη» για τις συσκευές τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για την αυτόματη σύνδεση σε δίκτυα Wi-Fi, η οποία θα ήταν καλύτερα να απενεργοποιηθεί.

Πώς γίνεται αυτό;

​​​​​​​Ο ειδικός συμβουλεύει να μπείτε στις «Ρυθμίσεις» στην ενότητα «Wi-Fi» και στις υποενότητες «Ερώτηση για είσοδο» και «Αυτόματη είσοδος σε hotspot» να επιλέξτε το πλαίσιο «Ερώτηση».

Όπως τόνισε ο Ντόφμαν, οι ανοιχτές ρυθμίσεις σύνδεσης επιτρέπουν στους δράστες να δημιουργούν κάποια δικά τους hotspots με τα ονόματα των δημοφιλών δημοσίων δικτύων.

Με αυτόν τον τρόπο οι απατεώνες μπορούν να παρακολουθούν την κυκλοφορία ή να διακόψουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο, δημιουργώντας την εικονική εντύπωση ότι η σύνδεση υπάρχει.

Επιπλέον, ο ειδικός είναι σίγουρος ότι μέσω της διαδικασίας εισαγωγής ονόματος και κωδικού πρόσβασης κατά τη σύνδεση σε τέτοια σημεία πρόσβασης, υπάρχει δυνατότητα να εισέλθει μέσα στο σύστημα κάποιο κακόβουλο πρόγραμμα.

Επίσης, ο ειδικός πρότεινε στους χρήστες να μην χρησιμοποιούν τα δημόσια σημεία πρόσβασης στο Wi-Fi αλλά να προτιμούν τη χρήση των δεδομένων μέσω κινητής τηλεφωνίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.