Κινητό: Δείτε ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να το καθαρίσετε

Κινητό: Δείτε ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να το καθαρίσετε

Θα πρέπει να γίνει ευρέως γνωστό πως τα τηλέφωνά μας μπορεί να είναι το ίδιο βρώμικα και με άλλα μέρη του σπιτιού μας.

Μάλιστα, υπάρχει μελέτη που έδειξε ότι οι άνθρωποι αγγίζουν το τηλέφωνό τους πάνω από 2.500 φορές σε μια μέρα. Και αν είστε από τους «δυνατούς» χρήστες του τηλεφώνου σας, ο αριθμός αυτός πλησιάζει τις 5.500. Ποιος είναι ο σωστός τρόπο για να καθαρίσετε το κινητό σας, λοιπόν;

Πώς να καθαρίσετε σωστά το τηλέφωνό σας

Επειδή τα τηλέφωνά μας είναι ευαίσθητα και ακριβά κομμάτια τεχνολογίας, χρειάζεται προσοχή κατά τον καθαρισμό τους. Αρχικά, πρέπει να ξεκινήσετε τη διαδικασία απενεργοποιώντας το τηλέφωνό σας, αποσυνδέοντάς το από την πρίζα (εάν υπάρχει) και, στη συνέχεια, αφαιρώντας το από τη θήκη του.

Ποτέ δεν πρέπει να ψεκάσετε ένα καθαριστικό απευθείας στην οθόνη, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα καθαριστικό ή απολυμαντικό μαντηλάκι με βάση το οινόπνευμα. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό σπρέι, ψεκάστε το σε ένα πανί μικροϊνών και στη συνέχεια σκουπίστε το πανί στην οθόνη σας και φροντίστε να κρατάτε την υγρασία μακριά από τις θύρες του τηλεφώνου σας, προειδοποιεί το Good Housekeeping.

Μόλις σκουπίσετε τα πάντα με το πανί, αφήστε το κινητό σας να στεγνώσει για περίπου πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, στεγνώστε τυχόν υπολειπόμενη υγρασία ή υπολείμματα με μία χαρτοπετσέτα ή ένα καθαρό και στεγνό πανί μικροϊνών. Το Good Housekeeping προτείνει, μάλιστα, να επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία κάθε δύο ημέρες για καλύτερα αποτελέσματα.

Πώς να καθαρίσετε τη θήκη του τηλεφώνου σας

Δεδομένου ότι οι θήκες των κινητών προορίζονται για την προστασία των τηλεφώνων μας, είναι συνήθως κατασκευασμένες από βαρύ πλαστικό ή άλλα ανθεκτικά υλικά. Κάτι που σημαίνει ότι η διαδικασία καθαρισμού δεν χρειάζεται να είναι τόσο λεπτή όσο για τα ίδια τα τηλέφωνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν η θήκη σας είναι πλαστική, πρέπει να την πλένετε καλά με ζεστό νερό και σαπούνι. Ωστόσο, εάν δεν έχετε χρόνο μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία με το κινητό σας, χρησιμοποιώντας υγρά μαντηλάκια. Τέλος, μην ξεχάσετε να καθαρίσετε, επίσης, το καλώδιο του φορτιστή και τα ακουστικά σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.