ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πιο κοντά στο τέλος του Android; – Τι είναι το «Coral» και το «Rammus» της Google

Πιο κοντά στο τέλος του Android; – Τι είναι το «Coral» και το «Rammus» της Google

Πριν από μερικές εβδομάδας αναφερθήκαμε στα σχέδια της Google να «τελειώσει» το Android και να προχωρήσει στην παρουσίαση ενός νέου λειτουργικού προγράμματος για φορητές συσκευές, με την ονομασία Fuchsia.

Μάλιστα, ήδη ένας μηχανικός software κατάφερε να εγκαταστήσει το Fuschia στο κινητό της Google Pixel 3XL και η συσκευή να λειτουργήσει κανονικά σε κάποια επίπεδα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι πλέον τα πράγματα επιταχύνονται και η Google ετοιμάζεται να παρουσιάσει τις πρώτες συσκευές που θα «τρέχουν» αποκλειστικά με Fuchsia, γεγονός που φαίνεται ότι επιταχύνει και το τέλος του Android, αλλά και του Chrome OS.

Συγκεκριμένα, ήδη στο διαδίκτυο έχουν αρχίσει να διαρρέουν τα αποτελέσματα τεστ του hardware δύο συσκευών που φέρονται να προετοιμάζονται για το μυστηριώδες λειτουργικό σύστημα.

Η μία συσκευή με το κωδικό όνομα «Coral» φαίνεται να διαθέτει το νέο τσιπ Snapdragon 855 και να τρέχει με Android Q και εκτιμάται ότι θα είναι μια νέα συσκευή Pixel που θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2019.

Ωστόσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα τεστ σε μια συσκευή με την κωδική ονομασία «Rammus», έχει τσιπ της Intel και τρέχει με Android 9.

Ειδικοί που μελέτησαν τα τεστ εκτιμούν ότι και οι δύο συσκευές κάνουν δοκιμές με Android προκειμένου να προετοιμαστούν για την μετάβαση στο Fuchsia το οποίο θα αντικαταστήσει το Android εντός ορατού μέλλοντος.

Το Fuschia, βάσει των έως τώρα διαρροών, θα είναι ένα λειτουργικό σύστημα που θα «τρέχει» σε φορητές συσκευές, σε «έξυπνες» οικιακές συσκευές και σε υπολογιστές και φαίνεται ότι αποτελεί το επόμενο βήμα για την Google.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πληροφορίες: BGR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.