ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Ψηφιακός γκάνγκστερ» το facebook σύμφωνα με έκθεση της βρετανικής Βουλής

«Ψηφιακός γκάνγκστερ» το facebook σύμφωνα με έκθεση της βρετανικής Βουλής

Παραπληροφόρηση, σκοτεινές διαφημίσεις και παραβίαση του νόμου ιδιωτικότητας και ανταγωνισμού χαρακτηρίζουν το facebook, σύμφωνα με έκθεση της βρετανικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ψηφιακού Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού για την παραπληροφόρηση και τις ψεύτικες ειδήσεις.

Μετά από έρευνες δύο ετών χαρακτηρίζει το Facebook «ψηφιακό γκάνγκστερ», γράφει ο Guardian.

Τα συμπεράσματα – φωτιά για το Facebook

Σύμφωνα με την έκθεση, η εταιρία που ελέγχει το Facebook έχει παραβιάσει το νόμο περί ιδιωτικότητας και ανταγωνισμού και θα πρέπει να ρυθμιστεί επειγόντως, όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής. Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση αναφέρει ότι το Facebook σκόπιμα παραβίασε το νόμο περί ιδιωτικότητας και ανταγωνισμού και θα πρέπει επειγόντως να υπόκειται σε κανονιστική ρύθμιση, σύμφωνα με μια κοινοβουλευτική έκθεση που καταγγέλλει την εταιρεία και τα στελέχη της ως «ψηφιακούς γκάνγκστερ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έκθεση για την παραπληροφόρηση και τις ψεύτικες ειδήσεις κατηγόρησε το Facebook ότι σκόπευε να παρεμποδίσει την έρευνά της, ώστε να μην αντιμετωπίσει τις προσπάθειες της Ρωσίας να χειραγωγήσει τις εκλογές. «Η δημοκρατία κινδυνεύει από την κακόβουλη και αμείλικτη στόχευση των πολιτών με παραπληροφόρηση και εξατομικευμένες σκοτεινές διαφημίσεις από αδιευκρίνιστες πηγές, οι οποίες παρέχονται μέσω των μεγάλων δικτύων κοινωνικών μέσων που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα», προειδοποίησε ο πρόεδρος της επιτροπής Ντάμιαν Κόλινς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.