ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η Huawei κατά της αμερικανικής κυβέρνησης

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η Huawei κατά της αμερικανικής κυβέρνησης

Η εταιρεία Huawei αναμένεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ μετά την απαγόρευση στη χρησιμοποίηση προϊόντων του κινεζικού κολοσσού από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες της χώρας.

Την είδηση μεταδίδει η New York Times, η οποία επικαλείται πρόσωπα που πρόσκεινται στην υπόθεση.

Η προσφυγή αυτή σε δικαστήριο του Τέξας είναι πιθανό να στηριχθεί στο επιχείρημα ότι η απαγόρευση αυτή επιβλήθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί δίκη, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Χθες Κυριακή, οι δικηγόροι της οικονομικής διευθύντριας της Huawei Μενγκ Ουάνγκζου προσέφυγαν κατά της κυβέρνησης, της μεθοριακής υπηρεσίας και της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Καναδά, επιχειρηματολογώντας ότι η Μενγκ Ουάνγκζου συνελήφθη, υπεβλήθη σε έρευνα και ανακρίθηκε για τρεις ώρες σε παραβίαση των συνταγματικών της δικαιωμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι καναδικές αρχές συνέλαβαν την Μενγκ στο Βανκούβερ την 1η Δεκεμβρίου κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, οι οποίες κατηγορούν τον κολοσσό Huawei και την οικονομική του διευθύντρια ότι παρέκαμψαν τις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν και χαρακτηρίζουν την εταιρεία αυτή απειλή για την εθνική τους ασφάλεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.