ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Twitter: Η φάρσα που κλειδώνει λογαριασμούς – Πώς θα την αποφύγετε

Twitter: Η φάρσα που κλειδώνει λογαριασμούς – Πώς θα την αποφύγετε

Μια κακεντρεχής φάρσα, έχει αναστατώσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα το Twitter και τους χρήστες του, με την ίδια την εταιρεία, να εκδίδει σχετική ανακοίνωση για την προστασία των λογαριασμών.

Η φάρσα που ξεκίνησε ως… κόλπο για να αλλάζει το χρώμα του χρονολογίου στους λογαριασμούς, διαμοιράστηκε με ταχύτατους ρυθμούς ανάμεσα στα μέλη της διαδικτυακής κοινότητας. Ως προϋπόθεση για να αλλάξει κανείς τα χρώματα στη σελίδα του, ήταν να αλλάξει την ημερομηνία γέννησής του, στο προφίλ, βάζοντας ως χρονολογία το 2007. Με την μικρή αυτή αλλαγή, το Twitter αυτομάτως αντιλαμβανόταν ότι ο χρήστης είναι κάτω των 13 ετών, συνεπώς ο λογαριασμός κλειδωνόταν. Οι όροι του δημοφιλούς Μέσου, προβλέπουν ως όριο ηλικίας τα 13 έτη, και δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστεψαν στο νέο κόλπο και… έχασαν τους λογαριασμούς τους.

https://twitter.com/s_rxii/status/1110265095702097920


Η επίσημη ανακοίνωση του Twitter η οποία για αδιευκρίνιστους λόγους διαγράφηκε μετά από κάποιες ώρες, ανέφερε «Παρατηρήσαμε ότι μια σειρά χρηστών αλλάζει την ημερομηνία γέννησης, για να ξεκλειδώσει νέες υπηρεσίες. Παρακαλούμε μην το κάνετε αυτό, καθώς θα κλειδώσετε τους λογαριασμούς σας, θεωρούμενοι ως άτομα κάτω των 13 ετών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε κάθε περίπτωση, αν κάποιοι από εσάς «έπεσαν» στην παγίδα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις υπηρεσίες υποστήριξης του Twitter και να ελπίζετε για το καλύτερο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.