ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δεν θα πιστεύεις πότε βγήκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο – Οι ξακουστές μπακατέλες (βίντεο)

Δεν θα πιστεύεις πότε βγήκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο – Οι ξακουστές μπακατέλες (βίντεο)

Όλοι μας έχουμε την εντύπωση ότι τα κινητά τηλέφωνα ήρθαν στη ζωή τη δεκαετία του 90. Τότε που έμοιαζαν μεγαλύτερα και από… γουόκι τόκι.

Παρόλα αυτά το πρώτο κινητό τηλέφωνο δημιουργήθηκε πολλά χρόνια πριν από αυτό. Και για να πάρεις μια μικρή ιδέα, δεν θα πιστεύεις τι αποτέλεσε έμπνευση για τη δημιουργία του.



Οι ρίζες του κινητού τηλεφώνου, του αγαπημένου για πολλούς και πολλές ανεξαρτήτως ηλικίας «αξεσουάρ», ανάγονται αρκετά χρόνια πριν, στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια.

Τότε, λοιπόν, Σουηδοί, Αμερικανοί και Φιλανδοί έκαναν τις πρώτες ανεπιτυχείς – όπως αποδείχθηκε – προσπάθειες.

Λίγες δεκαετίες αργότερα το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Και σ’ αυτό έβαλε το χεράκι του το Σταρ Τρεκ, η σειρά που άφησε το στίγμα της και σημάδεψε μία ολόκληρη γενιά.

Η συνομιλία του James Kirk με το αγαπημένο σε όλους μας Spock μέσω του «communicator», μιας συσκευής που έμοιαζε κατά πολύ με τα σημερινά κινητά αφής, έμελλε να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη που θα πυροδοτούσε τη φαντασία του Μάρτιν Κούπερ και λίγο αργότερα ολόκληρης της ανθρωπότητας.Και όλα αυτά τη δεκαετία του ΄70.

Ένα απλό «ζάπιγκ» στην τηλεόραση άλλαξε τον ρου της ιστορίας.Μέσα σε τρεις μήνες κατάφερε να δημιουργήσει με την ομάδα του το πρώτο κινητό τηλέφωνο 800 MHz της Motorola.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.