Instagram: Οι Έλληνες influencers κατέχουν την πρώτη θέση παγκοσμίως στην απήχηση του κοινού (φώτο)

Instagram: Οι Έλληνες influencers κατέχουν την πρώτη θέση παγκοσμίως στην απήχηση του κοινού (φώτο)

Είναι γεγονός πως στην εποχή που ζούμε μικροί – μεγάλοι ασχολούνται με τα social media. To Instagram μάλιστα έχει μετατραπεί για κάποιους μέσο από το οποίο μπορεί να βγάλει πολλά χρήματα.

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες, τα μοναδικά μέρη, ο αριθμός των followers, τα likes και τα σχόλια είναι τα απαραίτητα εργαλεία για να γίνει κάποιος πετυχημένος influencer και να δει τον τραπεζικό του λογαριασμό να αυγατίζει.

Σύμφωνα με έρευνα του HypeAuditor, οι Έλληνες Influencers, βρίσκονται πρώτοι παγκοσμίως στην απήχηση του κοινού. Συγκεκριμένα, οι Έλληνες influencers έχουν κατά μέσο όρο 5.17% ποσοστό απήχησης, το οποίο καθορίζεται με βάση το ποσοστό του κοινού που κάνει like ή σχόλιο στις δημοσιεύσεις. Το ποσοστό συμμετοχής καθορίζεται από το κοινό που αντιδρά στις δημοσιεύσεις με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι το κοινό του Instagram ασχολείται πολύ περισσότερο με τα post ενός influencer, παρά ενός οποιουδήποτε άλλου.

Οι εταιρείες μέσα από μια μαθηματική εξίσωση επιλέγουν το λογαριασμό με τη μεγαλύτερη απήχηση. Συγκεκριμένα ο αριθμός των συνολικών likes και σχολίων διαιρείται με τον αριθμό των ακολούθων και έτσι βγαίνει το engagement rate, το οποίο χρησιμοποιούν οι εταιρείες για να διαλέξουν τον λογαριασμό εκείνον που ταιριάζει ιδανικά στο δικό τους προϊόν.

  • Αυτές είναι οι χώρες που βρίσκονται στις 10 πρώτες με την μεγαλύτερη απήχηση:

1. Ελλάδα – 5.17%
2. Ιαπωνία – 4.93%
3. Πολωνία – 4.35%
4. Βέλγιο – 4.34%
5. Νορβηγία – 4.30%
6. Γερμανία – 4.29%
7. Αυστρία – 4.25%
8. Γαλλία – 4.24%
9. Νορβηγία – 4.21%
10. Ελβετία – 4.066%

Γενικά, τα ποσοστά μεταξύ των χωρών στην απήχηση του κοινού δεν διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό. Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα με ποσοστό 5.17% και αμέσως μετά ακολουθεί η Ιαπωνία στη δεύτερη θέση, με ελάχιστα μικρότερο ποσοστό που φτάνει το 4.93%. Όπως αναφέρει η έρευνα στην Ελλάδα το 2019 καταγράφηκαν 3.204.000 χρήστες στο Instagram, το οποίο αντιστοιχεί στο 28% του πληθυσμού.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα, το ποσοστό απήχησης του κοινού των influencers στην Ελλάδα ξεπερνά σε πολύ μεγάλο βαθμό τον παγκόσμιο μέσο όρο. Αυτό σημαίνει πως το Instagram είναι από τα πιο δημοφιλή κοινωνικά μέσα στη χώρα μας.

  • Οι 10 χώρες με την χαμηλότερη απήχηση κοινού

1. Καζακστάν – 0.41 %
2. Κουβέιτ – 0.48%
3. Τανζανία – 0.63%
4. Σαουδική Αραβία – 0.65%
5. Ταϊλάνδη – 0.72%
6. Αζερμπαϊτζάν – 0.74%
7. Νιγηρία – 1.07%
8. Μαλαισία – 1.09%
9. Δομινικανή Δημοκρατία – 1.11%
10. Βραζιλία – 1.14%

  • Τι είναι το HypeAuditor

Το HypeAuditor είναι ένα εργαλείο ανάλυσης των στατιστικών του Instagram και αναλύει δεδομένα όπως το κοινό ενός χρηστή, την απήχηση που έχουν οι δημοσιεύσεις και τον αριθμό των ακολούθων του, ενώ κάνει προβλέψεις και για την πιθανή τιμή μιας χρηματοδοτούμενης δημοσίευσης.

  • Oι influencers που καταλαμβάνουν τις 5 πρώτες θέσεις
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε παγκόσμια κλίμακα, οι influencers που καταλαμβάνουν τις 5 πρώτες θέσεις βάσει απήχησης του κοινού είναι οι: Κάιλι Τζένερ στην πρώτη θέση, Κριστιάνο Ρονάλντο στη δεύτερη θέση, Σελίνα Γκόμεζ στην τρίτη θέση, Λίο Μέσι στην τέταρτη θέση και η Μπιγιονσέ που καταλαμβάνει την πέμπτη θέση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.