ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιαπωνία: Ξενοδοχεία λειτουργούν με… ρομπότ στην ρεσεψιόν (βίντεο)

Ιαπωνία: Ξενοδοχεία λειτουργούν με… ρομπότ στην ρεσεψιόν (βίντεο)

Γνωρίζαμε ότι η μέρα όπου τα… ρομπότ θα κατακλύσουν τις επιχειρήσεις και θα αποτελέσουν εργατικό δυναμικό, θα έρθει!

Στην Ιαπωνία, τα ρομπότ έχουν ήδη μπει για τα καλά στη ζωή των επισκεπτών ξενοδοχειακών μονάδων, με πολλές από αυτές να λειτουργούν με… μηχανόμορφους υπαλλήλους στη ρεσεψιόν, απόλυτα καταρτισμένους ώστε να εξυπηρετούν με άνεση τους πελάτες.

Τα υπερσύγχρονα ξενοδοχεία Hen – Ha διαθέτουν ρομπότ για όλες τις δουλειές, καθώς πέρα από τη ρεσεψιόν, τα συναντάς και στους διαδρόμους για το καθάρισμα και τις αποσκευές. Τα ρομποτ έχουν την ικανότητα να επικοινώνησουν σε τέσσερις γλώσσες, Αγγλικά, Ιαπωνικά,Κινέζικα και Κορεάτικα ενώ η μορφή τους είναι φιλική προς τον επισκέπτη.

Πριν την είσοδό στο δωμάτιο, ένας ειδικός μηχανισμός «σκανάρει» το πρόσωπό του επισκέπτη και τότε του επιτρέπει να μπει στον χώρο. Στις ανέσεις του δωματίου περιλαμβάνεται κλιματιστικό που προσαρμόζεται στην θερμοκρασία του σώματός του, ενώ το κομοδίνο κοσμεί ένα ακόμη μικρό ρομποτάκι που είναι ικανό να παρέχει πληροφορίες και διαδρομές για την πόλη όπου βρίσκεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 90% του εργατικού δυναμικού των ξενοδοχειακών μονάδων Hen-Ha αποτελείται από ρομπότ, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να ανοίξει περισσότερα από 100 ξενοδοχεία ανά τον κόσμο στα επόμενα 5 χρόνια!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.