Τα «πάνω-κάτω» με τους φορτιστές κινητών – Δείτε όλες τις αλλαγές που «έρχονται»

Τα «πάνω-κάτω» με τους φορτιστές κινητών – Δείτε όλες τις αλλαγές που «έρχονται»

Πονοκέφαλο στην Apple προκαλεί η συζήτηση που έχει αρχίσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με τους φορτιστές των κινητών τηλεφώνων.

Αν τελικά ισχύσουν και ψηφιστούν οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί τότε η εταιρεία θα υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά.

Όπως μεταδίδει το yahoo.com η συζήτηση για τους φορτιστές έχει αρχίσει εδώ και πέντε χρόνια, με τους ευρωβουλευτές αρχικά να ενθαρρύνουν τις εταιρείες να κινηθούν εθελοντικά προς την κατεύθυνση αυτή.
Ειδικότερα, ευρωβουλευτές ζητούν την δεσμευτική καθιέρωση ενός τύπου βύσματος/καλωδίου με το οποίο θα φορτίζονται όλες οι φορητές συσκευές, όπως τα smartphones, τα tablets, τα e-book readers και άλλες τέτοιες συσκευές.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να μειωθεί ο όγκος των ηλεκτρονικών «σκουπιδιών» από φορτιστές με βύσματα που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από συγκεκριμένες εταιρείες.

Ο συνολικός όγκος αυτών των «σκουπιδιών υψηλής τεχνολογίας» ανέρχεται σε 51.000 τόνους ετησίως.

«Είναι εξαιρετικά καταστροφικά για το περιβάλλον», σημειώνει ο ευρωβουλευτής Αλεξ Αγκιους Σαλίμπα από τη Μάλτα.

Και προσθέτει: «Ο κοινός φορτιστής θα πρέπει να εφαρμόζει σε όλα τα μοντέλα φορητών ηλεκτρονικών συσκευών: κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες, ηλεκτρονικά βιβλία και οτιδήποτε άλλο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δημιουργία ενός ενιαίου φορτιστή δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί επειδή η Apple επιμένει ότι οι πιο λεπτές συσκευές της δεν μπορούν να φιλοξενήσουν την τεχνολογία του USB-C, τονίζοντας ότι το κόστος μιας τέτοιας μετατροπής θα υπερέβαινε τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.