ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Softomotive: Η εταιρεία ελληνικών συμφερόντων που εξαγόρασε η Microsoft σε τιμή ρεκόρ

Softomotive: Η εταιρεία ελληνικών συμφερόντων που εξαγόρασε η Microsoft σε τιμή ρεκόρ

Η Microsoft ανακοίνωσε χθες επίσημα την εξαγορά της ελληνικής εταιρείας software, Softomotive με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το τίμημα κινήθηκε στην περιοχή των 100 εκατ. ευρώ.

Παρότι δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για το ύψος του τιμήματος που κατέβαλε η Microsoft, εκτιμάται ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές ελληνικής εταιρείας στον χώρο της τεχνολογίας.

Όπως ανακοίνωσε η Softomotive, τα προϊόντα της εταιρείας θα ενταχθούν στο Microsoft Power Automate.

«Πέρα από τον ενθουσιασμό μας που γινόμαστε μέλος μιας από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, ανυπομονούμε να ενταχθούμε στη Microsoft λόγω της μοναδικής αξίας που θα προσφέρουμε στους πελάτες. Με αυτή την συνεργασία θα παρέχουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία στους πελάτες μας σε συνδυασμό με το Microsoft Power Automate προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη γκάμα υπηρεσιών αυτοματισμού» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Τι ανέφερε η Microsoft για την εξαγορά της Softomotive
Την εξαγορά της Softomotive ανακοίνωσε και στέλεχος της Microsoft με άρθρο του στο blog της εταιρείας.

«Σήμερα ανακοινώνουμε την εξαγορά της Softomotive μιας κορυφαίας εταιρείας παροχής ρομποτικών αυτοματισμών (RPA) με πάνω από 15 χρόνια εμπειρία και δημιουργό του προγράμματος WinAutomation. Συνδυάζοντας τις υπηρεσίες της Softomotive με τις υπάρχουσες δυνατότητες του Microsoft Power Automate, η Microsoft δίνει στον καθένα τη δυνατότητα να δημιουργεί bots για να αυτοματοποιεί διαδικασίες» ανέφερε ο Charles Lamanna, CVP της πλατφόρμας εφαρμογών για πολίτες της εταιρείας.

Αναφερθείς στις δυνατότητες που δίνει η εξαγορά της Softomotive στους πελάτες της Microsoft, ο Charles Lamanna παρέθεσε τα εξής:

  • Παροχή μιας ολοκληρωμένης λύσης περιορισμένου κώδικα για την αυτοματοποίηση προσωπικών υπολογιστών με το WinAutomation: Παρέχουμε στους πελάτες πρόσθετες επιλογές για τη δημιουργία ροών εργασίας στο Power Automate. Οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει ρομπότ RPA με την υφιστάμενη εφαρμογή που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης ή μέσω μιας νέας εφαρμογής για υπολογιστές με το WinAutomation.
  • Επέκταση των μη αυτόματων προγραμμάτων διεπαφής χρήστη (UI) για εφαρμογές και υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται: Η Microsoft έχει δεσμευτεί να παρέχει το πιο ισχυρό σύνολο δυνατοτήτων RPA σε μία πλατφόρμα και τώρα επεκτείνει την υπάρχουσα εμπειρία αυτοματισμού με την προσθήκη των εφαρμογών της Softomotive με εφαρμογές, όπως SAP, τερματικά παλαιότερης τεχνολογίας, Java, Citrix και άλλα.
  • Διευκόλυνση παράλληλης εκτέλεσης πολλαπλών διεργασιών: Οι πελάτες μπορούν να εκτελέσουν πολλαπλές ροές εργασίας και αυτοματοποιήσεις παράλληλα και στην ίδια συσκευή για να περιορίσουν τις καθυστερήσεις και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα των ρομπότ τους. Αυτό διασφαλίζει την ίδια αυξημένη κλίμακα από τον υπάρχοντα αυτοματισμό Power Automate API έως τον αυτοματισμό UI.
  • Προσφορά πλήθους διαφορετικών χαρακτηριστικών: Θα παρέχουμε στους πελάτες μας περισσότερη από την καινοτομία της Softomotive που δημιουργήθηκε τα τελευταία 15 χρόνια για την ανάπτυξη περισσότερων ρομπότ περιορισμένου κώδικα.

Ποια είναι η Softomotive
Η Softomotive ιδρύθηκε το 2005 από τον Μάριο Σταυρόπουλο και τον Αργύρη Κανίνη.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα του Robotic Process Automation (RPA) και Robotic Desktop Automation (RDA).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ένα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά μας, και ανεξίτηλο μέρος του DNA μας, είναι μια συνεχής δέσμευση στην ευκολία χρήσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε επενδύσει τόσο επιμελώς στην αφαίρεση της πολυπλοκότητας από τους τελικούς χρήστες και δημιουργήσαμε μία από τις πιο διαισθητικές διεπαφές στον χώρο του RPA έτσι ώστε οι μη τεχνικοί τελικοί χρήστες των επιχειρήσεων να μπορούν όχι μόνο να κάνουν περισσότερα αλλά να εκτελέσουν εξελιγμένες λειτουργίες χωρίς να χρειαστεί να προγραμματίσουν στο ελάχιστο» ανέφερε ο Μάριος Σταυρόπουλος στη χτεσινή ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.