ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Toshiba: Σταματά την κατασκευή υπολογιστών μετά από 35 χρόνια (φωτό)

Toshiba: Σταματά την κατασκευή υπολογιστών μετά από 35 χρόνια (φωτό)

Η Toshiba πούλησε το τελευταίο μερίδιο των μετοχών της στον κατασκευαστή προσωπικών υπολογιστών Dynabook και αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία σταματά την κατασκευή υπολογιστών και laptop.

Η Sharp, το 2018 αγόρασε το 80% της Toshiba έναντι 36 εκατομμυρίων δολαρίων και τώρα αγόρασε τις υπόλοιπες μετοχές της, σύμφωνα με ανακοίνωση της Toshiba.

Η εταιρεία ξεκίνησε αρχικά μόνο στην Ευρώπη με ετήσιο στόχο τις πωλήσεις 10.000 μονάδων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Μουσείου Επιστημών της Toshiba.

Το 2011 η Toshiba πούλησε περισσότερους από 17 εκατομμύρια υπολογιστές, αλλά μέχρι το 2017 ο αριθμός αυτός είχε μειωθεί στα 1,9 εκατομμύρια, όπως ανέφερε το Reuters εκείνη την εποχή.

Το 2016, σταμάτησε να κατασκευάζει φορητούς υπολογιστές για την ευρωπαϊκή αγορά, εστιάζοντας μόνο σε υλικό για επιχειρήσεις.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα για τον όμιλο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 2015, η εταιρεία σημείωσε απώλεια 318 εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα ολόκληρο έτος.

Πρόκειται βέβαια, για μία ιστορία 35 χρόνων στην κατασκευή υπολογιστών. Ο πρώτος φορητός υπολογιστής της Toshiba, ο T1100, κυκλοφόρησε το 1985. Ζύγιζε 4 κιλά και λειτουργούσε με δισκέτες 3,5 ιντσών.

Μόλις, το 2019, η εταιρεία τερμάτισε την πυρηνική της επιχείρηση NuGen στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού δεν κατάφερε να βρει αγοραστή.

Η ζήτηση των καταναλωτών για φορητούς υπολογιστές έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά συνολικά, η αγορά προσωπικών υπολογιστών ήταν δύσκολη εδώ και αρκετό καιρό, δήλωσε η αναλυτής Marina Koytcheva από την εταιρεία CCS Insight.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μόνο εκείνοι που κατάφεραν να διατηρήσουν την κλίμακα και την τιμή (όπως η Lenovo), ή έχουν μια κορυφαία μάρκα (όπως η Apple), πέτυχαν στην αγορά των υπολογιστών που δεν συγχωρεί, όπου οι όγκοι μειώνονται εδώ και χρόνια» πρόσθεσε η ειδικός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.