NASA: Η αποστολή του OSIRIS-REx ετοιμάζεται να προσγειωθεί στον αστεροειδή Bennu (βίντεο)

NASA: Η αποστολή του OSIRIS-REx ετοιμάζεται να προσγειωθεί στον αστεροειδή Bennu (βίντεο)

Το διαστημικό σκάφος OSIRIS-REx πραγματοποίησε την τελική δοκιμή για να προσγειωθεί στον αστεροειδή Bennu και να συλλέξει δείγματα, σύμφωνα με τη NASA.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτωβρίου, καθιστώντας την αποστολή την πρώτη της NASA που συλλέγει δείγμα από έναν αστεροειδή και το επιστρέφει στη Γη.

Το OSIRIS-REx θα αποχωρήσει από τον αστεροειδή Bennu το 2021 και θα επιστρέψει στη Γη τον Σεπτέμβριο του 2023, μεταφέροντας περίπου 30 πακέτα υλικού από τον αστεροειδή.

Από τον Δεκέμβριο του 2018, οπότε και έφτασε στο σημείο, η αποστολή OSIRIS-REx της NASA βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον αστεροειδή και χαρτογραφεί την επιφάνειά του.

Ο Bennu απέχει 288 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη, αλλά θεωρείται αστεροειδής κοντά στον πλανήτη. Θα μπορούσε να περάσει κοντά στη Γη, πιο κοντά από το φεγγάρι, το 2135, με ακόμη πιο μεγάλες πιθανότητες προσέγγισης το 2175 και το 2195. Τ

Μία άμεση διέλευση είναι απίθανη, αλλά τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της αποστολής μπορούν να βοηθήσουν στον προσδιορισμό των καλύτερων τρόπων εκτροπής αστεροειδών κοντά στη Γη.

Τα δείγματα από τον Bennu θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν όχι μόνο περισσότερα για τους αστεροειδείς που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη Γη αλλά και για το πώς σχηματίστηκαν οι πλανήτες και άρχισε η ζωή. Το OSIRIS-REx θα επιστρέψει στη Γη από τον αστεροειδή Bennu τον Σεπτέμβριο του 2023,

Από την άφιξη του σκάφους στο Bennu το 2018, το OSIRIS-REx αποκάλυψε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τον αστεροειδή. Αρχικά, η αποστολή ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016. Ο Bennu καλύπτεται από ογκόλιθους και όχι από μεγάλες περιοχές υλικού λεπτών κόκκων που περίμεναν οι επιστήμονες.

Τα όργανα του OSIRIS-REx επιβεβαίωσαν ότι τα υγρά μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του μαγνητίτη, είναι άφθονα και διαδεδομένα στον αστεροειδή, ο οποίος είναι επίσης γεμάτος με πολύτιμα υλικά που μπορεί ακόμη και να περιέχουν ενδείξεις για το πώς ξεκίνησε η ζωή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.