Facebook: Στο μέτωπο κατά του «φόρου» της Apple στο App Store

Facebook: Στο μέτωπο κατά του «φόρου» της Apple στο App Store

Μετά την Epic Games έρχεται και το Facebook, να εκφράσει την αντίθεσή του στο ποσοστό παρακράτησης της Apple στα κέρδη από το App Store.

Το Facebook ξεκίνησε να κυκλοφορεί ένα νέο update με το οποίο θα επιτρέπει σε μικρούς επιχειρηματίες να διοργανώσουν ένα online event με χρηματική χρέωση σε αυτούς που θέλουν να συμμετέχουν.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν λόγω των πολιτικών της Apple. Ενώ το Facebook δε σκοπεύει να πάρει κάποιο μερίδιο από τα έσοδα των επιχειρηματιών «τουλάχιστον για έως και τον επόμενο χρόνο», σημειώνει πως η Apple θα πάρει την στάνταρ προμήθειά της σε αγορές που θα γίνουν μέσω του iOS app.

«Ζητήσαμε από την Apple να μειώσει το φόρο του 30% στο App Store ή να μας επιτρέψει να προσφέρουμε το Facebook Pay, ώστε να απορροφήσουμε όλα τα κόστη για τις επιχειρήσεις που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα λόγω της COVID-19. Δυστυχώς απέρριψαν και τα δύο αιτήματά μας και οι μικροί επιχειρηματίες θα πληρωθούν μόνο το 70% από τα τόσο δύσκολα παραγόμενα έσοδά τους», ανέφεραν από το Facebook, με την Apple να μην απαντά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Facebook είναι σαφέστατα ο μεγαλύτερος τεχνολογικός γίγαντας έως τώρα που στρέφεται εναντίον της Apple. Η Epic Games τη μήνυσε, το Spotify και η Match Group – η ιδιοκτήτρια εταιρία του Tinder – έχουν εκδώσει ανακοινώσεις που υποστηρίζουν τη μάχη της Epic ενάντια στην Apple, ενώ και στην Ευρώπη η Apple αντιμετωπίζει διαρκώς δικαστικές διαμάχες για μονοπωλιακές τακτικές στο App Store.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.