Αυτό είναι το «μοιραίο» λάθος που κάνουμε στη μπαταρία του κινητού μας

Αυτό είναι το «μοιραίο» λάθος που κάνουμε στη μπαταρία του κινητού μας

Οι περισσότεροι από εμάς να αφήνουμε το κινητό μας να φορτίζει όλο το βράδυ, καθώς έτσι θεωρούμε ότι θα το έχουμε πλήρως φορτισμένο για όλη την επόμενη ημέρα.

​Η αλήθεια είναι πως το κάνουμε αυτό γιατί δεν έχουμε το χρόνο ή τη διάθεση να περιμένουμε να φτάσει η μπαταρία σε ένα ικανοποιητικό και να αφαιρέσουμε τον φορτιστή.

Κι όμως αυτό είναι το βασικό λάθος, σύμφωνα με τους ειδικούς, το οποίο καταστρέφει τη μπαταρία του κινητού μας. ​Όταν φτάνει στο 100% η θερμοκρασία του αυξάνεται και αυτό δεν είναι καλό.

​Μια ακόμη συνήθεια που καταστρέφει το κινητό μας είναι ότι το αφήνουμε να αποφορτιστεί τελείως ή να φτάσει πολύ κοντά στο να κλείσει. Είναι αυτό μία καλή κίνηση για το κινητό μας ή του αφαιρούμε χωρίς να ξέρουμε ημέρες «ζωής»; Στην πραγματικότητα και αυτή είναι μια κακή πρακτική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σωστό είναι να φορτίζει κάποιος το κινητό από το 40% μέχρι το 80% και να φροντίζει να βρίσκεται πάντα πιο πάνω από το 50%. Όσο περισσότερο προσέχεις το κινητό σου, τόσο περισσότερο θα ζήσει η μπαταρία του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.