ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

TikTok: Βάζει όριο έως 60 λεπτά στους ανήλικους χρήστες – Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς

Εάν οι χρήστες θέλουν να συνεχίσουν τη χρήση θα πρέπει να πληκτρολογήσουν έναν κωδικό

TikTok: Βάζει όριο έως 60 λεπτά στους ανήλικους χρήστες – Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, TikTok, βάζει νέο 60λεπτο χρονικό όριο την ημέρα, για τους χρήστες κάτω των 18 ετών.

Σύμφωνα με το BBC, η αλλαγή αυτή θα έρθει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Πρόκειται για μια κίνηση που πολλοί γονείς περιμένουν, καθώς ο αλγόριθμος του TikTok έχει πολλάκις χαρακτηριστεί από τους επιστήμονες ως εξαιρετικά εθιστικός, όπως φαίνεται και σε σχετική ανάλυση του πανεπιστημίου Brown.

Ο τρόπος που θα λειτουργεί η νέα ρύθμιση είναι ο εξής: αφότου περάσουν 60 λεπτά χρήσης του TikTok μέσα σε μια ημέρα, η εφαρμογή θα τους στέλνει μια ειδοποίηση που θα λέει ότι το χρονικό όριο έχει παρέλθει και δε θα τους επιτρέπεται να συνεχίσουν τη χρήση.

Εάν οι χρήστες θέλουν να συνεχίσουν τη χρήση θα πρέπει να πληκτρολογήσουν έναν κωδικό, τον οποίον έχουν επιλέξει οι ίδιοι ή οι γονείς τους.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει ο Guardian, ο περιορισμός αυτός μπορεί να παρακαμφθεί μέσα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής, όπου ο χρήστης μπορεί να θέσει ένα διαφορετικό χρονικό περιθώριο.

Συγκεκριμένα, εάν ο χρήστης αφαιρέσει το χρονικό περιθώριο των 60 λεπτών που έχει θέσει αυτόματα η εφαρμογή και συνεχίζει να τη χρησιμοποιεί για περισσότερα από 100 λεπτά, τότε το TikTok θα του ζητήσει να θέσει το δικό του χρονικό περιθώριο, με βάση τις επιθυμίες του.

Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς

Εάν οι γονείς θέλουν να επιβλέπουν τη χρήση του ανήλικου τέκνου τους, υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία «Σύνδεσης οικογένειας», αρκεί φυσικά να έχουν και οι ίδιοι εγκατεστημένη την εφαρμογή του TikTok.

Αυτό μπορείτε να το κάνετε πατώντας κάτω δεξιά το προφίλ, έπειτα πάνω δεξιά το μενού και στη συνέχεια επιλέγοντας «Ρυθμίσεις και απόρρητο». Τελευταία στην ενότητα «Περιεχόμενο και προβολή» είναι η λειτουργεία «Σύνδεση οικογένειας». Κάνοντας κλικ, μπορείτε να κάνετε σύζευξη του δικού σας λογαριασμού και αυτού του παιδιού σας.

Μέσα από αυτή τη λειτουργία, μπορείτε:

  • Να βάλετε όρια στο χρόνο που το παιδί σας χρησιμοποιεί το TikTok.
  • Να επιλέξετε εάν το παιδί σας θα έχει ιδιωτικό ή δημόσιο λογαριασμό.
  • Να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις απορρήτου και ασφαλείας του παιδιού σας.
  • Να περιορίσετε ποιος θα μπορεί να στέλνει μηνύματα στο παιδί σας (π.χ μπορείτε να επιλέξετε να του στέλνουν μηνύματα μόνο άτομα που γνωρίζει και ακολουθεί το ίδιο).
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.