ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το δικό της «starlink» δίκτυο δημιουργεί η αμερικανική Space Development Agency – Μαζική παραγγελία 42 δορυφόρων από την Airbus

Στα πλαίσια συνολικού προγράμματος για 126 δορυφόρους

Το δικό της «starlink» δίκτυο δημιουργεί η αμερικανική Space Development Agency – Μαζική παραγγελία 42 δορυφόρων από την Airbus

Η αμερικανική Space Development Agency υλοποιεί το πρόγραμμα Tranche 1 Transport Layer prototype constellationκαι έτσι παρήγγειλε ένα τεράστιο «πακέτο» 42 δορυφόρων όπως και όλων των σχετικών υπηρεσιών υποστήριξης και εκτόξευσης με αποδέκτη την Airbus μέσω της Northrop Grumman.

Συνολικά θα αφορά την εκτόξευση 126 δορυφόρων σε χαμηλή τροχιά, οι οποίοι θα δημιουργήσουν ένα πυκνό παγκόσμιο δίκτυο ανταλλαγής δεδομένων και τηλεπικοινωνιών.

Στόχος των ΗΠΑ με αυτό το πλέγμα είναι να βελτιώσουν τόσο τον όγκο όσο και την ταχύτητα ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ των στρατιωτικών τους μονάδων και των κέντρων διοίκησης.

Το ζήτημα είναι κρίσιμο για τις ΗΠΑ καθώς όλο και περισσότερα συστήματα και όπλα βασίζονται σε δορυφορική επικοινωνία και οι διαστημικές πλατφόρμες που σήμερα υπάρχουν δεν μπορούν να προσφέρουν τέτοιο όγκο διακίνησης δεδομένων.

Το πρόγραμμα έχει μοιραστεί σε 3 εταιρίες, με την κάθεμια να παρέχει 42 δορυφόρους, τη Northrop Grumman (που αγόρασε από την Airbus), την Lockheed Martin και την York Space Systems.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

H Airbus έχει αναπτύξει μια γραμμή παραγωγής μικρών δορυφόρων (300-500 κιλών) για τηλεπικοινωνίες για το δίκτυο OneWeb και πάνω σε αυτή τη γραμμή θα βασίσει και την προμήθεια για τους στρατιωτικούς δορυφόρους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.