ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Υπάλληλος – ρομπότ κατέρρευσε μετά από 20 ώρες συνεχούς εργασίας (βίντεο)

Υπερθερμάνθηκε και υπέστη καταστροφική βλάβη

Υπάλληλος – ρομπότ κατέρρευσε μετά από 20 ώρες συνεχούς εργασίας (βίντεο)

Ούτε τα ρομπότ όπως φαίνεται δεν μπορούν να αντέξουν σε καθεστώς ακατάπαυστης εργασίας, παρά τις τεχνολογικές δυνατότητές τους, καθώς όπως θα δείτε στο βίντεο, ένα ρομπότ αποθήκης κατέρρευσε μετά από 20 ώρες συνεχούς εργασίας.

Είχε αναλάβει να μετακινεί βαριές παλέτες εμπορευμάτων στην αποθήκη.

Οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή κοντά έσπευσαν να βοηθήσουν το ρομπότ, αλλά φαινόταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Το ρομπότ είχε υπερθερμανθεί και υπέστη καταστροφική βλάβη, αφήνοντάς το εκτός λειτουργίας.

Το περιστατικό προκάλεσε σημαντική αναστάτωση στις εργασίες της αποθήκης, αφού οι υπάλληλοι θα έπρεπε να βάλουν σε λειτουργία άλλα ρομπότ για τις ανάλογες εργασίες που εκτελούσε το πρώτο που κατέρρευσε.

Η αποθήκη ωστόσο έκλεισε προσωρινά για να εκτιμηθεί η ζημιά και να πραγματοποιηθούν επισκευές.

Η αυτοματοποίηση και η ρομποτική μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποδοτικές, ωστόσο δεν είναι αλάνθαστες και μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες στον εργασιακό χώρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.