ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Επιστολική ψήφος: Στα ύψη η αποχή των ψηφοφόρων – Λόγω της απαξιωμένης πολιτικής σκηνής στην Ελλάδα

Η ανάλυση της επιστολικής ψήφου αποκαλύπτει τη βαθιά απογοήτευση των ψηφοφόρων με την ελληνική πολιτική σκηνή

Επιστολική ψήφος: Στα ύψη η αποχή των ψηφοφόρων – Λόγω της απαξιωμένης πολιτικής σκηνής στην Ελλάδα

Η πρώτη εφαρμογή της επιστολικής ψήφου στις ελληνικές εκλογές, παρά τη μεγάλη καμπάνια του υπουργείου Εσωτερικών, δεν κατάφερε να προκαλέσει τον ενθουσιασμό των ψηφοφόρων.

Συνολικά, 202.556 ψηφοφόροι επέλεξαν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο, εκ των οποίων 153.322 εντός Ελλάδας.

Αυτό αποκαλύπτει την απογοήτευση και την αδιαφορία που επικρατούν στην κοινωνία, ειδικά στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Στην Αττική, μόλις το 30,5% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων επέλεξαν την επιστολική ψήφο, ενώ στη Θεσσαλονίκη το ποσοστό ήταν ακόμα χαμηλότερο, στο 8,43%.

Αυτά τα στοιχεία δείχνουν πως οι πολίτες, και ειδικά οι νέοι ηλικίας 17-30, αποφεύγουν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, είτε λόγω εργασίας, είτε λόγω απογοήτευσης με την πολιτική κατάσταση.

Η αποχή αυτή δεν είναι τυχαία.

Οι ψηφοφόροι είναι κουρασμένοι από την αισχροκέρδεια, την πολιτική αστάθεια, και την έλλειψη ουσιαστικών λύσεων στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Η απογοήτευση με τους πολιτικούς και τις κενές υποσχέσεις τους έχει οδηγήσει σε μια γενική αδιαφορία για τις εκλογές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μειωμένη συμμετοχή ειδικά στις νέες ηλικίες κάνει το τελικό αποτέλεσμα αβέβαιο και δημιουργεί συνθήκες ρευστότητας στην πολιτική σκηνή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.