ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Ευρωεκλογές 2024: Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα «Μάθε πού ψηφίζεις» – Ανακοινώθηκαν όλα τα εκλογικά κέντρα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ευρωεκλογές 2024: Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα «Μάθε πού ψηφίζεις» – Ανακοινώθηκαν όλα τα εκλογικά κέντρα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ανοίξουν οι κάλπες των Ευρωεκλογών και το υπουργείο Εσωτερικών έχει ενεργοποιήσει την πλατφόρμα του «Μάθε πού ψηφίζεις».

Μέσω της εν λόγω πλατφόρμας οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για το ακριβές σημείο στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, καθώς σε πολλές περιπτώσεις έχουν αλλάξει τα εκλογικά κέντρα.

Έτσι λοιπόν, το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε στη διάθεση των επικαιροποιημένων στοιχείων ενόψει 9ης Ιουνίου. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Παρασκευή (24/05) υπάρχει η δυνατότητα στους ψηφοφόρους να δουν το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν με βάση την διεύθυνση κατοικίας.

Η ψηφιακή πλατφόρμα περιλαμβάνει μεταβολές βασικών καταλόγων και καταλόγων Ευρωπαίων πολιτών μέχρι 29/02/2024 και μεταβολές καταλόγων ετεροδημοτών μέχρι 30/4/2024.

Ο κάλπες στις 9 Ιουνίου ανοίγουν στις 07:00 το πρωί και κλείνουν στις 19:00 το απόγευμα. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους, κατά το έτος των εκλογών.

Συγκεκριμένα, όσοι/ες έχουν γεννηθεί μέχρι τις 31/12/2007, είτε είναι Έλληνες πολίτες, είτε πολίτες κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα.

Οι πολίτες για να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους πρέπει να φέρουν την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, ή άδεια οδήγησης, για τον απαραίτητο έλεγχο. Επιπλέον, μπορεί να γίνει και χρήση της ψηφιακής ταυτότητας από το gov.gr.

Από τη χώρα μας θα εκλεγούν συνολικά 21 ευρωβουλευτές (720 στο σύνολο). Τα πολιτικά κόμματα πρέπει να συγκεντρώσουν ποσοστό τουλάχιστον 3% για να εκλέξουν ευρωβουλευτή.

Μέχρι πότε επιστρέφω την επιστολική ψήφο;

-Ελλάδα: Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

-Εξωτερικό: Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Πώς θα ξέρω ότι ο φάκελος έχει φτάσει;

Θα σταλεί επιβεβαίωση έως Σάββατο 8 Ιουνίου 2024, ώρα 17:00

Αν δεν λάβω μήνυμα;

Με φυσική παρουσία Κυριακή 9 Ιουνίου, 11:00 – 19:00

Πώς θα μάθω το εκλογικό τμήμα;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο gov.gr «Μάθε που ψηφίζεις»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.