ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ευρωεκλογές 2024: Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση του «Κινήματος 21» για το παράβολο συμμετοχής των 20.000 ευρώ

Η αίτηση απορρίφθηκε από το ανώτατο δικαστήριο λόγω αναρμοδιότητας

Ευρωεκλογές 2024: Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση του «Κινήματος 21» για το παράβολο συμμετοχής των 20.000 ευρώ

Την αίτηση του πρόεδρου του κόμματος «Κίνημα 21», Zώη Μπέχλη, με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός ο νόμος 5083/2024 για την εκλογή ευρωβουλευτών, κ.λπ, απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η απόρριψη της αίτησης αφορά το σκέλος εκείνο που προβλέπει ότι τα κόμματα προκειμένου να συμμετέχουν στις επερχόμενες Ευρωεκλογές 2024 στις 9 Ιουνίου, πρέπει να καταβάλλουν παράβολο 20.000 ευρώ.

Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση λόγω αναρμοδιότητας

Η αίτηση απορρίφθηκε από το ανώτατο δικαστήριο λόγω αναρμοδιότητας. Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι αρμόδιο για να επιληφθεί του θέματος είναι το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο κρίνει τη νομιμότητα, κ.λπ. συμμετοχής των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων κατά τις βουλευτικές εκλογές και της Ευρωεκλογές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και εν συνεχεία για τις οποίες αποφάσεις του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου αρμόδιο είναι το Εκλογοδικείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.