ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ευρωεκλογές: Οι «Σπαρτιάτες» και άλλα 14 κόμματα εκτός – Οι περισσότεροι δεν πλήρωσαν το παράβολο

Στα κόμματα που «κόπηκαν είναι και το αποκαλούμενο «Κίνημα Φτωχών Ελλάδος»

Ευρωεκλογές: Οι «Σπαρτιάτες» και άλλα 14 κόμματα εκτός – Οι περισσότεροι δεν πλήρωσαν το παράβολο

To σκεπτικό των δικαστών του Α1 πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου για το «μπλόκο» στο κόμμα «Σπαρτιάτες» από τις επερχόμενες ευρωεκλογές, δόθηκε στη δημοσιότητα. 

Σύμφωνα με το σκεπτικό τους, ο πραγματικός αρχηγός του συγκεκριμένου κόμματος είναι ο καταδικασμένος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Εκτός από τους «Σπαρτιάτες», οι οκτώ αρεοπαγίτες δικαστές οι οποίοι απάρτιζαν τη σύνθεση του Δικαστηρίου κατέληξαν στην απόφαση να «ανάψουν κόκκινο» και να μην ανακηρύξουν άλλα 14 κόμματα τα οποία είτε δεν κατάφεραν να κατεβάσουν λίστα με υποψηφίους ευρωβουλευτές είτε δεν κατέθεσαν το παράβολο των 20.000 ευρώ που προβλέπει ο νόμος ως προϋπόθεση για τους κομματικούς σχηματισμούς που θα λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία.

Στα κόμματα που κόπηκαν για… οικονομικούς λόγους είναι και το αποκαλούμενο «Κίνημα Φτωχών Ελλάδος», του οποίου, ως γνωστόν ηγείται ο γνωστός ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης.

Ποια άλλα κόμματα δεν ανακηρύχθηκαν και γιατί

Τα υπόλοιπα κόμματα που δεν ανακηρύχθηκαν είναι τα εξής:

*Οικολόγοι – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, καθόσον δεν υπέβαλε δήλωση στην ηλεκτρονική πύλη του υπουργείου Εσωτερικών, εντός της οριζόμενης προθεσμίας.

*ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, δεν υπέβαλε εμπρόθεσμη δήλωση στην ηλεκτρονική πύλη.

*ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, καθόσον αυτός στην πρόταση κατάρτισης των υποψηφίων του δεν έχει επισυνάψει ηλεκτρονικό παράβολο ποσού είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, με συνέπεια το απαράδεκτο της πρότασης.

*ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΤΟΞΟ, δεν υπέβαλε εμπρόθεσμη δήλωση στην ηλεκτρονική πύλη.

*ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΑ ΑΡΧΗ, δεν υπέβαλε εμπρόθεσμη δήλωση στην ηλεκτρονική πύλη.

*ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, δεν κατέθεσε το ηλεκτρονικό παράβολο ποσού είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ.

*ΚΑΘΑΡΣΗ – Νίκος Αντωνιάδης, δεν υπέβαλε εμπρόθεσμη δήλωση στην ηλεκτρονική πύλη.

*Πράσινοι – Οικολογία, δεν υπέβαλε εμπρόθεσμη δήλωση στην ηλεκτρονική πύλη.

*ελλάδα.εμείς, δεν υπέβαλε εμπρόθεσμη δήλωση στην ηλεκτρονική πύλη.

*ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ-ΚΡΑΜΑ, δεν υπέβαλε εμπρόθεσμη δήλωση στην ηλεκτρονική πύλη.

*ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΧΑΚΗΣ, καθόσον δεν έχει ιδρυθεί νόμιμα δεδομένου ότι η ιδρυτική του πράξη που έχει κατατεθεί στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, δεν υπογράφεται από διακόσιους τουλάχιστον πολίτες, με δικαίωμα ψήφου.

*ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, δεν υπέβαλε εμπρόθεσμη δήλωση στην ηλεκτρονική πύλη.

*ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΡΔΗΝ, δεν υπέβαλε εμπρόθεσμη δήλωση στην ηλεκτρονική πύλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΑΓΙΑΤΗΣ, δεν υπέβαλε εμπρόθεσμη δήλωση στην ηλεκτρονική πύλη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.