ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πόσο φυσιολογικό είναι να μειώνεται η σεξουαλική επιθυμία στα ζευγάρια μετά τη γέννηση του μωρού;

Πόσο φυσιολογικό είναι να μειώνεται η σεξουαλική επιθυμία στα ζευγάρια μετά τη γέννηση του μωρού;

Ο ερχομός ενός παιδιού στο ζευγάρι σίγουρα φέρνει πολλές αλλαγές. Μία απ’ αυτές είναι και η σεξουαλική επαφή που έχει το ζευγάρι και πόσο συχνή ή όχι είναι. Η αλήθεια είναι ότι, μετά τη γέννηση ενός μωρού, κάθε γυναίκα υφίσταται πολλές αλλαγές, τόσο σωματικές όσο και συναισθηματικές, που μειώνουν σημαντικά την διάθεση της να συνευρεθεί ερωτικά με τον σύντροφο της.

Κατ’ αρχάς, σημαντικό ρόλο παίζει η κούραση. Τον πρώτο καιρό το νεογέννητο απαιτεί την φροντίδα και την προσοχή της μαμάς του, σχεδόν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, συνεπώς στον ελάχιστο χρόνο που της απομένει, η γυναίκα προτιμά να κοιμηθεί και να ξεκουραστεί, παρά να κάνει σεξ.

Επίσης, το σώμα ακόμα αναρρώνει από τις μεταβολές που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού, ενώ και οι ορμόνες συνεχίζουν ακόμα τον τρελό χορό τους και χρειάζονται αρκετό διάστημα για να επανέλθουν στα φυσιολογικά τους επίπεδα.

Ένας τρίτος παράγοντας, περισσότερο ψυχολογικός, είναι ότι ορισμένες γυναίκες δεν αισθάνονται καλά με το σώμα τους και τα παραπανίσια κιλά που τους έχουν μείνει μετά τον τοκετό και έτσι δεν θέλουν να κάνουν σεξ, επειδή φοβούνται ότι ο σύντροφος τους δεν θα βρίσκει ελκυστική την καινούρια τους εικόνα.

Τέλος, αρκετές γυναίκες αρνούνται το σεξ, γιατί άλλες συνειδητά και άλλες υποσυνείδητα δεν θέλουν να μείνουν πάλι έγκυες. Πάντως, όποια κι αν είναι η αιτία, η μείωση της επιθυμίας για σεξ μετά τον τοκετό, είναι μια πραγματικότητα για τις περισσότερες γυναίκες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, τα καλά νέα είναι, ότι στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για κάτι παροδικό. Καθώς οι νέες μανούλες βρίσκουν τους ρυθμούς τους με το μωρό και το σώμα τους δυναμώνει, σταδιακά επανέρχεται και η σεξουαλική επιθυμία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.