ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Single, χωρίς παιδιά και ευτυχισμένη: Η επιστήμη ανατρέπει τα δεδομένα της γυναικείας «ολοκλήρωσης»

Single, χωρίς παιδιά και ευτυχισμένη: Η επιστήμη ανατρέπει τα δεδομένα της γυναικείας «ολοκλήρωσης»

Οι περισσότεροι άνθρωποι υποστηρίζουν πως στη ζωή ενός ανθρώπου και συγκεκριμένα μιας γυναίκας, υπάρχει μια ηλικιακή προθεσμία μέχρι την οποία «πρέπει» να έχει παντρευτεί και να δημιουργήσει οικογένεια.Η επιστήμη όμως έρχεται να ανατρέψει αυτό το στερεότυπο…

Ο γάμος βλάπτει σοβαρά τη γυναικεία υγεία

Η Wendy L. Patrick, J.D., Ph.D., σε νέο άρθρο της στην ιστοσελίδα εκλαϊκευμένης ψυχολογίας Psychology Today απαντάει ότι υπάρχουν, προφανώς, πολλές ευτυχισμένες παντρεμένες γυναίκες (και πολλοί ευτυχισμένοι παντρεμένοι άντρες). Τείνουμε όμως να παραβλέπουμε το γεγονός ότι υπάρχουν και πολλοί ευτυχισμένοι αδέσμευτοι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φύλου. Για την ακρίβεια ο Paul Dolan, ειδικός στις επιστήμες της συμπεριφοράς, πιστεύει ότι οι single γυναίκες χωρίς παιδιά είναι πιο ευτυχισμένες από όλους.

Ο γάμος ωφελεί περισσότερο την αντρική παρά τη γυναικεία ψυχική και σωματική υγεία, όπως προσθέτει ο Dolan. Οι παντρεμένοι άντρες υιοθετούν έναν λιγότερο επικίνδυνο, πιο υγιεινό τρόπο ζωής και γίνονται πιο αποδοτικοί στην εργασία τους.

Οι παντρεμένες γυναίκες, από την άλλη, τουλάχιστον εκείνες της μέσης ηλικίας, κινδυνεύουν περισσότερο από ψυχικές και σωματικές διαταραχές σε σχέση με τις αδέσμευτες συνομήλικές τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Ίσως επειδή, μεταξύ άλλων, όπως απαντά η καθηγήτρια Emily Grundy από το Πανεπιστήμιο του Έσεξ, «έχουμε στοιχεία που δείχνουν ότι οι γυναίκες αφιερώνουν περισσότερο χρόνο σε οικιακές εργασίες από τους άντρες ενώ παράλληλα κάνουν περισσότερη συναισθηματική εργασία – επομένως έχουν και το μαγείρεμα και τις δουλειές του νοικοκυριού και το συναισθηματικό φορτίο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.