ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τα προειδοποιητικά σημάδια της εμμηνόπαυσης και οι κατάλληλες θεραπείες

Τα προειδοποιητικά σημάδια της εμμηνόπαυσης και οι κατάλληλες θεραπείες

Η εμμηνόπαυση είναι κάτι που δεν μπορεί να αποφύγουν οι γυναίκες, ενώ τις ταλαιπωρεί αρκετά με το πέρασμα των χρόνων.

Η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης (HRT) είναι μία θεραπεία για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης και αντικαθιστά ορμόνες που βρίσκονται σε χαμηλότερο επίπεδο καθώς μία γυναίκα πλησιάζει στην εμμηνόπαυση.

Όπως αναφέρει η βρετανική Express, η θεραπεία βιοϊατρικής αναπλήρωσης ορμονών είναι μια άλλη εναλλακτική με την γιατρό Τζένιφερ Σίνγκ που ειδικεύεται στην υγεία των γυναικών στην κλινική Marion Gluck, να μιλά για τον έγκαιρο εντοπισμό συμπτωμάτων, για το πώς η βιοδοντική θεραπεία θα μπορούσε να βοηθήσει και ποιες τροφές ή συμπληρώματα, μπορούν να διευκολύνουν την εμμηνόπαυση.

Αναφορικά με τα πρόωρα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης που πρέπει να εντοπίζονται, η γιατρός προειδοποιεί: «οι πρώτες ενδείξεις συνήθως οφείλονται σε πτώση των επιπέδων προγεστερόνης που μπορεί να εκδηλωθούν σε αλλαγή στη διάθεση, άγχος, ακανόνιστες ή “δύσκολες” περιόδους, ευαισθησία στο στήθος, προβλήματα ύπνου, ομίχλη στον εγκέφαλο».

Όταν η περίοδος σταματάει, τα επίπεδα οιστρογόνων μπορεί να πέσουν δραματικά με αποτέλεσμα εξάψεις, ξηρά μαλλιά/δέρμα, κολπική ξηρότητα/κνησμός, προβλήματα ουροδόχου κύστης, αύξηση βάρους».

Για τα λιγότερο γνωστά προειδοποιητικά σημάδια, η γιατρός δηλώνει: «οι γυναίκες μπορεί επίσης να αναπτύξουν συμπτώματα χαμηλής τεστοστερόνης που μπορεί να εκδηλωθούν σε συμπτώματα όπως χαμηλή λίμπιντο και μυιϊκούς πόνους».

Σε ερώτηση για το ποιες είναι οι βιολογικές ορμόνες και πώς μπορεί να διαφέρουν από ό,τι είναι διαθέσιμο στο βρετανικό εθνικό σύστημα υγείας (NHS), η Σίνγκ απάντησε: «η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης (HRT) χρησιμοποιεί συνθετικές ορμόνες που λέγονται Πρεμαρίν».

«Είναι παράγωγα από όυρα αλόγου ενώ το BHRT (βιοαναγνωστική θεραπεία αναπλήρωσης ορμονών) χρησιμοποιεί οιστραδιόλη, ορμόνες που προέρχονται από τη διοζενίνη.

«Οι βιοϊατρικές ορμόνες είναι δομικά όμοιες με τις ορμόνες που παράγει το σώμα μας. Οι πανομοιότυπες ορμόνες του σώματος (παρόμοιες με τις βιοϊατρικές ορμόνες), είναι διαθέσιμες στο NHS σε καθορισμένη δοσολογία, που συχνά μπορεί να είναι πολύ υψηλή για να την αντέξει μία ασθενής».

Τα συμπτώματα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συμπτώματα που συνδέονται με την εμμηνόπαυση, που μπορεί να μειωθούν από την πανομοιότυπη θεραπεία αναπλήρωσης ορμονών του σώματος περιλαμβάνουν:

  • Αλλαγές διάθεσης
  • Χαμηλή λίμπιντο
  • Άγχος
  • Κακή μνήμη
  • «Ομίχλη» εγκεφάλου
  • Αϋπνία
  • Εύθραυστα κόκαλα
  • Χαμηλή ενέργεια
  • Κακό δέρμα
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.