ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Εγκυμοσύνη: Το κάπνισμα αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο χρόνιας οφθαλμολογικής πάθησης στα βρέφη

Το κάπνισμα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης βλάπτει την παροχή οξυγόνου στο έμβρυο

Εγκυμοσύνη: Το κάπνισμα αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο χρόνιας οφθαλμολογικής πάθησης στα βρέφη

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το ιατρικό κέντρο Σορόκα στο νότιο Ισραήλ, ισραηλινοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι το κάπνισμα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο χρόνιας οφθαλμολογικής πάθησης στα βρέφη.

Σύμφωνα με μελέτη που διενεργήθηκε από το ιατρικό κέντρο Σορόκα και το πανεπιστήμιο Μπεν Γκουριόν, το κάπνισμα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει τον κίνδυνο οφθαλμολογικής πάθησης στα μωρά κατά 40% σε σύγκριση με βρέφη που έφεραν στον κόσμο μητέρες οι οποίες δεν κάπνιζαν.

Το πόρισμα προήλθε από την παρακολούθηση 250.000 νεογέννητων στo πλαίσιο της μελέτης αυτής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι το κάπνισμα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης βλάπτει την παροχή οξυγόνου στο έμβρυο, κάτι που αποτελεί παράγοντα κινδύνου εμφάνισης επιπλοκών τόσο στη διάρκεια του τοκετού όσο και μετά από αυτόν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.