ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Όχι πια ξυρισμένες μασχάλες – Μόδα ή κίνημα ενάντια στα στερεότυπα

Όχι πια ξυρισμένες μασχάλες – Μόδα ή κίνημα ενάντια στα στερεότυπα

Σε λίγο οι ξυρισμένοι (παντού) άνδρες θα ξεπεράσουν τις αξύριστες (παντού) γυναίκες. Η Ντάνα από τις ΗΠΑ, όπως και χιλιάδες άλλες γυναίκες σε όλο τον κόσμο, έχουν σταματήσει το ξύρισμα και έχουν «αγκαλιάσει» το σώμα τους, όπως ακριβώς το έπλασε η φύση. Τελικά, οι αξύριστες μασχάλες είναι μόδα ή εκστρατεία ενάντια στα κοινωνικά στερεότυπα;

Η Ντάνα από τις ΗΠΑ έχει γίνει πρότυπο για πολλές γυναίκες, λόγω της απόφασής της να σταματήσει το ξύρισμα. Η 32χρονη για πολλά χρόνια υπέφερε από δασυτριχισμό, με εντονότερη την τριχοφυΐα στα πόδια της. Η Ντάνα ξεκίνησε το ξύρισμα σε ηλικία οκτώ ετών και λόγω του προβλήματός της, ήταν αναγκασμένη να ξυρίζεται κάθε μέρα.

Ο άνθρωπος που της έδωσε δύναμη να ξεπεράσει το πρόβλημά της και να βάλει ένα τέλος σε αυτό το μαρτύριο ήταν ο σύντροφός της, Στιβ. «Με ρώτησε: “Γιατί ξυρίζεσαι;” Και εγώ απλώς, ποτέ δεν σκέφτηκα, ότι υπάρχει κάποια άλλη λύση», λέει η Ντάνα.

Από τότε, η Αμερικανίδα υποστηρίζει το κίνημα «Body positivity», για την αποδοχή του σώματος, όπως και χιλιάδες άλλες γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Με το hashtag #hairypitsclub, οι κοπέλες, που έχουν σταματήσει το ξύρισμα, μιλούν για τις προσπάθειές τους και τον αγώνα που δίνουν ενάντια στα στερεότυπα της κοινωνίας.

Κάποιοι υποστηρίζουν το κίνημα αυτό, άλλοι όμως, έχουν εντελώς αντίθετη άποψη.

Όταν η Ρωσίδα τραγουδίστρια Suzanna ανέβασε στο προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία με το αξύριστο σώμα της, διάφοροι χρήστες το σχολίασαν αρνητικά. Στα ίδια σχόλια αντέδρασε και η Madonna προσθέτοντας μία δική της φωτογραφία, στην οποία είχε αφήσει αξύριστες τις μασχάλες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι απόψεις διίστανται. Εσείς, τι πιστεύετε για τη φυσική ομορφιά;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.