Το έχετε σκεφτεί; – Ο λόγος που πλέον παντρεύονται λιγότερες γυναίκες

Το έχετε σκεφτεί; – Ο λόγος που πλέον παντρεύονται λιγότερες γυναίκες

Είναι πλέον μια πραγματικότητα της εποχής μας, οι γυναίκες παντρεύονται ολοένα και λιγότερο, όμως ποιος είναι ο λόγος που συμβαίνει αυτό;

Υπήρχε κάποτε ένας πολύ καλός λόγος για τις γυναίκες να παντρευτούν έναν άντρα: Οι άντρες κάποτε πρόσφεραν κάτι που χρειαζόντουσαν οι γυναίκες. Ήταν κυνηγοί, προστάτες, ενώ οι γυναίκα ανελάμβανε το ρόλο της ανατροφής των παιδιών και της διατήρησης ενός σπιτιού.

Αυτοί ήταν οι βιολογικοί ρόλοι, η φυσική σειρά του πώς «έπρεπε» να είναι τα πράγματα, και εξαιτίας αυτού, για πολύ καιρό. Ωστόσο, καθώς έχουμε ξεφύγει από αυτό το καλούπι και αγωνιστήκαμε, η «ανάγκη» των γυναικών να παντρευτούν δεν είναι όπως ήταν κάποτε. Όπως έγραψε η Hanna Rosin στο «The End of Men »: Τι γίνεται αν έχει τελειώσει αυτή η εποχή; Μπορούν οι άντρες να αποδεχτούν τη νέα πραγματικότητα; Λοιπόν, θα έπρεπε, όλοι πρέπει, γιατί το ζούμε καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες συνειδητοποιούν ότι ο γάμος δεν είναι απαραίτητος.

Όμως, πέραν αυτής της συνειδητοποίησης και της αφύπνισης που έχουν πολλές γυναίκες, υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι που συμβάλλουν στο γιατί παντρεύονται όλο και λιγότερο.

Οι γυναίκες έχουν το πλήρες πακέτο από μόνες τους.

Έρευνες από το 2010 διαπίστωσαν ότι, για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ, περισσότερες γυναίκες από τους άντρες βρίσκονται στο εργατικό δυναμικό, κατέχοντας την πλειονότητα των θέσεων εργασίας στη χώρα. Όχι μόνο υπάρχουν περισσότερες γυναίκες από τους άντρες που εργάζονται, αλλά και ξεπερνούν τους άντρες στην εκπαίδευση.

Ο γάμος είναι ξεπερασμένος και οι γυναίκες το γνωρίζουν.

Για χιλιάδες χρόνια, ο γάμος γινόταν αποκλειστικά για οικονομικούς και πολιτικούς λόγους. Δεν αφορούσε την αγάπη, αφορούσε το να παντρευτείς τη γυναίκα που προήλθε από την πλουσιότερη οικογένεια ή τον άντρα που είχε τη μεγαλύτερη κληρονομιά. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει πλέον – τόσο πολύ που το 44% των Millennials και το 43% των Gen-Xers πιστεύουν ότι ο γάμος είναι ξεπερασμένος, σύμφωνα με το Pew Research Center.

Πολλοί άντρες συνεχίζουν να φοβούνται τις ισχυρές και πετυχημένες γυναίκες.

Η αρρενωπότητα είναι εύθραυστη. Οι περισσότεροι άντρες δεν τους αρέσει όταν αισθάνονται ότι η αρρενωπότητά τους απειλείται με οποιονδήποτε τρόπο. Εξαιτίας αυτού, οι γυναίκες έχουν αποξενωθεί από τους άντρες- όχι επειδή έκαναν κάτι συγκεκριμένα, αλλά επειδή οι άντρες δεν μπορούν να αντέξουν το να είναι με μια γυναίκα που τους κάνει να αισθάνονται κατώτεροι.

Ο γάμος δεν είναι απαραίτητος για να γίνει μια γυναίκα μητέρα.

Πρώτα απ ‘όλα, το 40 τοις εκατό των μωρών γεννιούνται από ανύπαντρες μητέρες, και υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα ότι το ποσοστό θα αυξηθεί καθώς το στίγμα της ανύπαντρης μητέρας γίνεται όλο και λιγότερο. Υπάρχει επίσης το γεγονός ότι, χάρη στην τεχνολογία, δεν χρειάζεστε έναν άντρα, εάν θέλετε να αποκτήσετε μωρό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ταξίδι στην τράπεζα σπέρματος.

Οι γυναίκες έχουν ουσιαστικά γίνει οι άντρες που θα ήθελαν να παντρευτούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως το έλεγε με ακρίβεια η Gloria Steinem: «Γινόμαστε οι άντρες που θέλαμε να παντρευτούμε» και έχει δίκιο. Δεν είμαστε πλέον το «αδύναμο» φύλο, μια τέλεια αυτοσυντηρούμενη οντότητα, που μπορεί να φροντίσει τον εαυτό της σε κάθε επίπεδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.