Πρόταση γάμου: Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να… «πέσεις στα γόνατα»

Πρόταση γάμου: Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να… «πέσεις στα γόνατα»

Ο γάμος, όπως όλοι γνωρίζουμε, αποτελεί μια απόφαση ζωής, καθώς δε παντρεύεται κάποιος για να χωρίσει σε ένα μήνα.

Ωστόσο, προκειμένου να είστε σίγουροι για την απόφασή σας αυτή, καλό είναι να γίνεται υπό ορισμένες προϋποθέσεις:

Δεν έχει σημασία το φύλο

Μπορεί να είσαι γυναίκα και να θες εσύ να κάνεις την πρόταση γάμου στον άλλον. Μπορεί το αντίστροφο που είναι και πιο συνηθισμένο. Το θέμα είναι να μη βλέπεις τον άλλον ως ρόλο βάσει του φύλου του αλλά ως τον άνθρωπο της ζωής σου.

Ξέρεις ότι είναι ο κατάλληλος

Γνωρίζεις ότι είναι το άτομο με το οποίο νιώθεις άνετα να κάνεις σχέδια στο μέλλον. Τέτοια σχέδια, είναι να συνεχίσετε να μένετε μαζί, μπορεί να θέλετε να κάνετε και οικογένεια ή ακόμη και να μετακομίσετε στο εξωτερικό ή σε μια άλλη πόλη.

Ο άνθρωπος που θα γεράσετε μαζί

Ακούγεται κάπως αλλά ισχύει…! Αν αυτόν τον άνθρωπο δε μπορείς να τον φανταστείς να σε συνοδεύει μέχρι να γεράσεις, τότε προφανώς και δεν είναι ο κατάλληλος για αυτήν την περίπτωση.

Αγάπη

Δε χρειάζεται κάτι λιγότερο ή περισσότερο από αυτό. Αγάπη σημαίνει αλληλεγγύη, συντροφικότητα, ότι νοιάζεται ο ένας για τον άλλον. Με την αγάπη μόνο δύο άνθρωποι μπορούν να προχωρήσουν μαζί στη ζωή.

Σεβασμός
Αγάπη και σεβασμός πάνε μαζί. Δε μπορεί να υφίσταται η αγάπη ως συναίσθημα χωρίς το άλλο άτομο να σέβεται την υπόστασή σου.

Οικονομικά

Ναι θα φανεί κάπως επιφανειακό, αλλά ο γάμος και γενικότερα ένα συμβόλαιο που ενώνει τις ζωές σας, χρειάζεται οικονομικούς πόρους.

Δε λέει κανείς να είστε πλούσιοι. Όμως είναι χρήσιμο να είστε και οι δύο ανεξάρτητοι οικονομικά έτσι ώστε να μπορείτε να στηρίξετε τις όποιες μελλοντικές επιλογές σας σε πρακτικό επίπεδο.

Επίσης, στην περίπτωση που χωρίσετε, είναι απαραίτητο να είσαι αυτάρκης ήδη και να μην εξαρτάσαι από τον άλλο οικονομικά. Εν ολίγοις ο καθένας να είναι χειραφετημένος και να έχει διασφαλίσει-εξασφαλίσει πρώτιστα για τον ίδιο, κάποια αυτάρκεια.

Απόφαση

Μπορεί να είναι μια απόφαση αρκετά σημαντική και για τους δύο. Ωστόσο όποιος σέβεται τον συγκεκριμένο θεσμό και τον αντιλαμβάνεται ως κάτι το πολύ σοβαρό, οφείλει να έχει σκεφτεί ήδη νωρίτερα ορισμένα πράγματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο χωρισμός άλλωστε είναι η λύση σε πολλά προβλήματα, αν έπειτα από κάποιο διάστημα συνειδητοποιήσετε ότι δεν ταιριάζατε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.