ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

6 σούπερ συμβουλές για την περιποίηση των ποδιών

6 σούπερ συμβουλές για την περιποίηση των ποδιών

Ένα σημείο του σώματος που δεν πρέπει να παραμελείται είναι τα πόδια. Γι’ αυτό ειδικοί προτείνουν τρόπους ώστε να τα φροντίζουμε σωστά και να αποφύγουμε ρωγμές και ερεθισμούς.

Με όλη την απαιτούμενη απολύμανση και το πλύσιμο χεριών εδώ και ένα χρόνο, αγνοήσαμε ένα σημείο του σώματος που δεν πρέπει να παραμελείται: τα πόδια μας. Το κρύο και η ξηρότητα στο εσωτερικό λόγω της θερμότητας μπορούν να προκαλέσουν ρωγμές και ερεθισμούς.

«Χρησιμοποιώ μια υπέροχη ενυδατική κρέμα όλο το χρόνο και είμαι μεγάλη λάτρης των λοσιόν με φυσικά συστατικά όπως μέντα, βούτυρο καριτέ και λάδι argan επειδή είναι εξαιρετικά ενυδατικά», λέει το μοντέλο ποδιών, ηθοποιός και συγγραφέας Cecilia Foss. «Επίσης κάνω απολέπιση ποδιών στο ντους μερικές φορές την εβδομάδα και κάνω τακτικά πεντικιούρ».

Ο εκπρόσωπος της BabyFoot, Bryan Williams, τονίζει τη σημασία κατανάλωσης νερού και φρούτων καθημερινά. «Προτιμώ τρόφιμα με πυκνή ποσότητα νερού στη διατροφή μου, όπως αγγούρια, καρπούζι, σέλινο και φράουλες. Όταν καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε νερό, ενυδατώνεις το σώμα σου και επομένως διατηρείς το δέρμα ενυδατωμένο και χαρούμενο».

«Λατρεύω τους κρύους χυμούς, τα smoothies και τα τοστ αβοκάντο», λέει η Foss. «Είναι σημαντικό να καταναλώνουμε υγιή λίπη και πολλές βιταμίνες, επειδή είμαστε αυτό που τρώμε και αυτό εμφανίζεται στο δέρμα μας. Ο αγαπημένος μου χυμός είναι ένα μείγμα πράσινου μήλου, λεμονιού, καρότου και τζίντζερ».

Αυτό που κάνεις στα πόδια σου ενώ ξεκουράζεσαι είναι επίσης σημαντικό, καθώς ολόκληρο το σώμα σου επωφελείται από τον ύπνο που απολαμβάνεις εν μία νυκτί. «Μερικές φορές κοιμάμαι με μια ενυδατική μάσκα ποδιών στα πόδια μου», λέει η Foss για τη νυχτερινή ρουτίνα φροντίδας ποδιών της. «Εάν δεν έχεις μάσκα για τα πόδια, μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις μια ενυδατική λοσιόν πριν φορέσεις ένα ζευγάρι άνετες κάλτσες. Θα ξυπνήσεις με τα πιο απαλά πόδια!».

Ο Williams λέει για τη φροντίδα των ποδιών του τη νύχτα: «Κάθε βράδυ μουλιάζω τα πόδια μου για να χαλαρώσω μετά από μια κουραστική μέρα, καταπραΰνω τους μυς και ανακουφίζω τους πόνους. Τρίβω μια λοσιόν με γαλακτικό οξύ στα πόδια μου, καθώς αυτό βοηθά το νεκρό δέρμα να φύγει».



Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.