Αυτά είναι τα πέντε οφέλη που έχει για την υγεία ο… οργασμός

Εσύ τα ήξερες;

Αυτά είναι τα πέντε οφέλη που έχει για την υγεία ο… οργασμός

Όπως ένα εβδομαδιαίο μασάζ, ένα λαχταριστό επιδόρπιο ή τις πολύ αναγκαίες διακοπές, φαίνεται ότι ο οργασμός μπορεί να μας κάνει πολύ περισσότερο καλό από ότι νομίζουμε.

«Οι οργασμοί έχουν πολλαπλά οφέλη υγείας και ευεξίας και είναι ζωτικής σημασίας για τις γυναίκες σε οποιαδήποτε ηλικία», αναφέρει η ειδικός σχέσεων Pamela Supple.

«Είμαστε όλοι πολύ απασχολημένοι – αλλά αν αφιερώσουμε μόνο 30 λεπτά για να φτάσουμε σε οργασμό θα δούμε μια βελτίωση στη γενική υγεία και την ευτυχία μας».

1. Οι οργασμοί είναι καλύτεροι από μια δίαιτα αποτοξίνωσης

Το καλό σεξ και η κλιμάκωση που το συνοδεύει, βοηθάει τη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του οργανισμού μας. Αυτό σημαίνει ότι ένας οργασμός μπορεί να βελτιώσει την πέψη μας και να ενισχύσει τη διάθεσή μας – δύο πράγματα που μια ακριβή διατροφή ή μια επίσκεψη στο Μπαλί υποστηρίζουν ότι μπορούν να επιτύχουν.

2. Ρυθμίζουν την όρεξη και τη θερμοκρασία του σώματος

Εσύ ήξερες ότι οι οργασμοί ενεργοποιούν τον υποθάλαμο αδένα, ο οποίος ρυθμίζει τα επίπεδα της πείνας μας και τη θερμοκρασία του σώματος μας; Κι όμως, ισχύουν και τα δύο.

3. Βοηθούν στη νεανική όψη

Χάρη στην αυξημένη κυκλοφορία του αίματος στο μυαλό μας κατά τη διάρκεια της κορύφωσης, οι οργασμοί μας δίνουν χαρίζουν μια νεανική λάμψη. Αυτή η ροή αίματος προτρέπει τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο να ταξιδέψουν στον εγκέφαλο, βοηθώντας στην επισκευή των ιστών.

4. …αλλά και στη νεανική αίσθηση

Οι οργασμοί συμβάλλουν στη χαλάρωση με την αύξηση των επιπέδων ενδορφίνης και την ρύθμιση της κορτιζόλης – της ορμόνης του σώματός μας που απελευθερώνεται από τα επινεφρίδια. Γι’αυτό, οι οργασμοί απελευθερώνουν πιο φυσικά το στρες, βοηθώντας μας να αισθανόμαστε πιο φρέσκοι και να κοιμόμαστε καλύτερα.

5. Μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο ευτυχισμένοι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι γνωστό ότι οι οργασμοί απελευθερώνουν τις ορμόνες “χαράς”, όπως η οξυτοκίνη και η ενδορφίνη, οι οποίες ευθύνονται για τη γενική μας ευτυχία και ευεξία. Για όσους βρίσκονται σε σχέση, οι οργασμοί φέρνουν το ζευγάρι πιο κοντά, σταθεροποιώντας τον αμοιβαίο δεσμό. Για όσους είναι single, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση των ορμονών αυτών, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης sex toys.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.