Αυτή είναι η σχέση μεταξύ της βιταμίνης D και της γονιμότητας

Είναι σαφές ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης D δεν είναι ευνοϊκή για κανέναν

Αυτή είναι η σχέση μεταξύ της βιταμίνης D και της γονιμότητας

Οι γιατροί και οι ερευνητές έχουν βρει δεσμούς μεταξύ της βιταμίνης D και της γονιμότητας, λόγω των επιπτώσεών της στο ενδοκρινικό σύστημα.

Για το λόγο αυτό, οι ειδικοί της γονιμότητας και οι μαιευτήρες συστήνουν τα ζευγάρια που θέλουν να συλλάβουν να κάνουν υγιεινές επιλογές και να ενσωματώνουν ορισμένες βιταμίνες στη διατροφή τους. Υπήρξε πολλή συζήτηση σχετικά με τη βιταμίνη D και τη σχέση της με τη γονιμότητα κάτω από αυτό το πρίσμα.

Είναι σαφές ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης D δεν είναι ευνοϊκή για κανέναν. Για να λειτουργήσει σωστά το σώμα μας, χρειαζόμαστε ορισμένα θρεπτικά συστατικά που θα λειτουργήσουν για να σταθεροποιήσουν τη λειτουργία των εσωτερικών οργάνων μας.

Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, οι ιατρικοί ειδικοί έχουν διαπιστώσει ότι η βιταμίνη D μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα γονιμότητας. Έτσι, η βιταμίνη D συνταγογραφείται συχνά από κλινικές γονιμότητας σε όλο τον κόσμο.

Σχετικά με τη βιταμίνη D

Η βιταμίνη D είναι μια χημική ουσία που βοηθάει στον μεταβολισμό σημαντικών θρεπτικών ουσιών στο σώμα. Επιπλέον, συνδέεται με το μεταβολισμό του ασβεστίου, το ενδοκρινικό σύστημα, το ανοσολογικό σύστημα και την ανοργανοποίηση των οστών.

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους ένα άτομο μπορεί να απορροφήσει τη βιταμίνη D στο σώμα. Το πρώτο είναι πιο απλό, με την έκθεση στις ακτίνες του ήλιου. Το δεύτερο είναι η κατανάλωση προϊόντων όπως το γάλα και τα λιπαρά ψάρια και η άμεση λήψη βιταμίνης D με τη λήψη συμπληρωμάτων βιταμινών.

Η σχέση μεταξύ της βιταμίνης D και της γονιμότητας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ορισμένες συνέπειες της ανεπάρκειας της βιταμίνης D είναι γνωστές: προβλήματα με την ανάπτυξη των οστών και την αφαλάτωση των οστών, καθώς και μείωση των γνωστικών λειτουργιών, του καρκίνου του παχέος εντέρου και, στην περίπτωση των παιδιών, της ραχίτιδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.