ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτός είναι ο λόγος που οι γυναίκες έχουν περισσότερα προβλήματα στον ύπνο σε σχέση με τους άνδρες

Οι έρευνες δείχνουν ότι έχουν πάνω από 50% περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από αϋπνία σε σχέση με τους άνδρες

Αυτός είναι ο λόγος που οι γυναίκες έχουν περισσότερα προβλήματα στον ύπνο σε σχέση με τους άνδρες

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο ύπνος είναι σημαντικός για την γενικότερη υγεία μας.

Είναι κάτι που έχει συζητηθεί πολλές φορές εδώ και χρόνια. Τα οφέλη που προσφέρει είναι από καλύτερη μνήμη και διάθεση, μέχρι και βελτίωση του μεταβολισμού. Το ιδανικό είναι να κοιμόμαστε νωρίς και περίπου 8 ώρες.

Ωστόσο, ο καλός ύπνος δεν είναι κάτι που καταφέρνουν όλοι και όλες. Σύμφωνα με την Cleaveland Clinic, το 33% των ενηλίκων παγκοσμίως, υποφέρουν από αυπνία. Ειδικότερα, για τις γυναίκες, τα νούμερα αυτά είναι ακόμα χειρότερα. Οι έρευνες δείχνουν ότι έχουν πάνω από 50% περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από αϋπνία σε σχέση με τους άνδρες.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την κατάσταση, φαίνεται να είναι τόσο βιολογικοί όσο και κοινωνικοί. Τόσο η έμμυνος ρύση, όσο η εμμυνόπαυση και η εγκυμοσύνη, είναι εμπειρίες που επηρεάζουν τόσο το σώμα, όσο και την ψυχολογική κατάσταση μιας γυναίκας. Αυτές, λοιπόν, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα του ύπνου. Σύμφωνα με έρευνες, αυτές οι διαφορές δεν εμφανίζονται μεταξύ αγοριών και κοριτσιών, μέχρι να φτάσουν στην εφηβεία.

Η περίοδος και οι ορμόνες, φέρνουν πιο συχνά διαταραχές ύπνου. Ειδικότερα κατά την προεμμηνορροϊκή φάση, όσο και στην έμμυνο ρύση, παρατηρούνται οι περισσότερες. Το ίδιο ισχύει και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, αλλά και της εμμυνόπαυσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, οι παράγοντες και οι διαφορές δεν είναι μόνο βιολογικής φύσεως. Φαίνεται ότι ο ύπνος στις γυναίκες, επηρεάζεται πολύ και από την κατάσταση της ψυχικής τους υγείας. Τους επηρεάζει περισσότερο το στρες, οι αγχώδεις διαταραχές και η κατάθλιψη. Επιστήμονες παρατηρούν ότι έχουν μεγαλύτερη τάση να νιώθουν άγχος το βράδυ, γεγονός που αναστέλλει τόσο την ηρεμία, όσο και τον ύπνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.