ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δείτε γιατί πρέπει να συμπεριλάβετε στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας το σαλικυλικό οξύ

Τα οφέλη του για τα μαλλιά

Δείτε γιατί πρέπει να συμπεριλάβετε στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας το σαλικυλικό οξύ

Όλοι μας γνωρίζουμε πως το σαλικυλικό οξύ ωφελεί το δέρμα, ειδικά τις επιδερμίδες με ακμή, ωστόσο γνωρίζατε ότι μπορεί να κάνει «θαύματα» και με την περιποίηση των μαλλιών σας;

Αν αντιμετωπίζετε καταστάσεις όπως ακμή του τριχωτού της κεφαλής, πιτυρίδα, σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής, λιπαρά μαλλιά ή απλά θέλετε να βρείτε τρόπους να περιποιηθείτε σωστά το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας, τότε τα προϊόντα σαλικυλικού οξέος μπορεί να είναι το συστατικό που λείπει από τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας, εξηγεί το Byrdie.

Γιατί να το συμπεριλάβετε στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας

Το τριχωτό της κεφαλής σας μπορεί να γίνει πηγή συσσώρευσης προϊόντων που μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό, ξηρό δέρμα και άλλες ανεπιθύμητες παρενέργειες, και τα προϊόντα μαλλιών με σαλικυλικό οξύ μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων.

Το σαλικυλικό οξύ είναι ένα προϊόν, το οποίο «ξεβουλώνει» τους φραγμένους πόρους, σύμφωνα με το Verywell Health.

Έτσι, καταστρέφει τα ξεσπάσματα ακμής, ανοίγοντας τους φραγμένους πόρους και επιτρέποντας την απελευθέρωση των φραγμών που προκαλούν την ακμή από τα έλαια, τα βακτήρια, τη βρωμιά και τα κύτταρα του δέρματος.

Τα τόνερ, τα σαπούνια προσώπου, οι κρέμες και άλλα προϊόντα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ βοηθούν στην αποτελεσματική αποβολή των κυττάρων του δέρματος.

Έτσι, το να σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε σαλικυλικό οξύ στα μαλλιά σας, όταν τα σπυράκια εμφανίζονται συνήθως στο πρόσωπό σας, μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά υπάρχουν πολλά οφέλη που μπορεί να προσφέρει το σαλικυλικό οξύ τόσο στα μαλλιά, όσο και στο τριχωτό της κεφαλής σας.

Τα οφέλη του για τα μαλλιά

Ακριβώς όπως το σαλικυλικό οξύ μπορεί να απαλλάξει τους πόρους σας από την περίσσεια λιπαρότητας και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, μπορεί να κάνει το ίδιο πράγμα για τα μαλλιά σας, εξηγεί το Byrdie.

Η χρήση ενός σαμπουάν που περιέχει σαλικυλικό οξύ μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα αν υποφέρετε από πιτυρίδα, λιπαρά μαλλιά, ακμή του τριχωτού της κεφαλής ή σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.

Δεδομένου ότι το σαλικυλικό οξύ μπορεί να βοηθήσει στην αποβολή και τη διάλυση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, είναι λογικό να αποτελεί μια εξαιρετική λύση για την πιτυρίδα, η οποία προκαλείται από το απολεπισμένο, νεκρό δέρμα.

Είναι, επίσης, χρήσιμο για τη διατήρηση της υγείας του τριχωτού της κεφαλής σε όσους δεν έχουν δερματικές παθήσεις, καθώς μπορεί να αποτρέψει τη συσσώρευση από άλλα προϊόντα για τα μαλλιά και να σας αφήσει ένα καθαρό τριχωτό της κεφαλής.

Εάν ενδιαφέρεστε να απαλλαγείτε από την περίσσεια λιπαρότητας και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από το τριχωτό της κεφαλής και τις κλειδαριές σας, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προσθέσετε σαλικυλικό οξύ στη ρουτίνα των μαλλιών σας.

Μπορείτε να δοκιμάσετε ορούς, σαμπουάν και scrubs που περιέχουν σαλικυλικό οξύ ειδικά για την υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής, αναφέρει το Byrdie.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε σαμπουάν με σαλικυλικό οξύ, συνιστάται να λούζετε τα μαλλιά σας με αυτό όχι περισσότερο από τρεις φορές την εβδομάδα και να χρησιμοποιείτε κανονικό σαμπουάν τον υπόλοιπο χρόνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.