Δείτε πως να χρησιμοποιήσετε τις… πατάτες στην περιποίηση της επιδερμίδας σας

Ποιες οι ιδιότητες και τα οφέλη τους

Δείτε πως να χρησιμοποιήσετε τις… πατάτες στην περιποίηση της επιδερμίδας σας

Γνωρίζατε πως οι πατάτες εκτός του ότι αποτελούν ένα από τα βασικότερα και πιο δημοφιλή συνοδευτικά διάφορων πιάτων, αποτελούν και ένα μυστικό φυσικό συστατικό που κάνει «θαύματα» με την περιποίηση της επιδερμίδας σας;

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, λοιπόν, οι ωμές πατάτες και ο χυμός πατάτας έχουν πολλά οφέλη για την περιποίηση του δέρματος.

Οι πατάτες είναι γεμάτες με βιταμίνη C και κατεχολάση, ένα ένζυμο με ήπιες λευκαντικές και φωτεινές ιδιότητες, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υπερμελάγχρωσης.

Ενώ υπάρχουν ανεπίσημες ενδείξεις, «δεν υπάρχουν κλινικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η κατεχολάση στις πατάτες μπορεί να φωτίσει το δέρμα σας».

Εκτός από τη δυνητική αντιμετώπιση του αποχρωματισμού, οι πατάτες μπορεί να έχουν και οφέλη κατά της ακμής. Επίσης, την επόμενη φορά που θα παλέψετε με πρησμένα μάτια ή μαύρους κύκλους, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε φέτες πατάτας κάτω από τα μάτια σας, αντί για το δημοφιλές αγγούρι.

Η πιστοποιημένη δερματοπαθολόγος Gretchen Frieling δήλωσε στο Byrdie ότι «τα άμυλα καταπραΰνουν τη φλεγμονή και απορροφούν το λάδι», καθιστώντας τα την τέλεια λύση για το λιπαρό δέρμα».

«Μελέτες έχουν οδηγήσει τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι τα γλυκοαλκαλοειδή της πατάτας και άλλες χημικές ενώσεις έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν τις κυτταροκίνες και τη φλεγμονή», είπε ακόμη η Frieling. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της φλεγμονώδους ακμής και να μετριάσει τον πόνο που τη συνοδεύει.

Πατάτες για τόνωση του δέρματος

Ο χυμός της πατάτας είναι ένα φυσικό στυπτικό. Αυτό σημαίνει ότι συστέλλει τα κύτταρα του δέρματος και προάγει τη νεανική επιδερμίδα, ενώ βελτιώνει, επίσης, την εμφάνιση των πόρων. Πώς μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στο σπίτι για να επωφεληθείτε από τις ιδιότητές της; Πλύνετε, ξεφλουδίστε και τρίψτε μια πατάτα, στύβοντας το χυμό της σε ένα μπολ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καθαρίστε το πρόσωπο και το λαιμό σας χρησιμοποιώντας το καθαριστικό της προτίμησής σας και σκουπίστε καλά την επιδερμίδα σας. Βυθίστε ένα βαμβάκι στο χυμό πατάτας που έχετε ετοιμάσει και στύψτε την περίσσεια. Σκουπίστε το πρόσωπο και το λαιμό σας με το βαμβάκι για να τονώσετε το δέρμα σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.