Είναι γνωστό πως αν τηρούμε τους κανόνες της καθημερινής περιποίησης, πετυχαίνουμε το στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την καθαρή επιδερμίδα.

Βασική προϋπόθεση της λαμπερής επιδερμίδας είναι να υιοθετήσουμε μία σειρά καθημερινών και εβδομαδιαίων συνήθειων που στοχεύουν στην υγιή επιδερμίδα.

Υγιές δέρμα είναι το καθαρό, το ενυδατωμένο άρα και το λαμπερό, καθώς η λάμψη ακολουθεί, όταν επιτευχθούν πρώτα οι άλλοι δύο στόχοι.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Αρχικά λοιπόν δίνουμε προσοχή στον εντατικό καθαρισμό. Οι έντονοι ρυθμοί ζωής, οι ρύποι του περιβάλλοντος και πολλοί ακόμα εξωγενείς παράγοντες επιβαρύνουν την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να έχει ανάγκη από σχολαστικό καθαρισμό.

Εξειδικευμένα προϊόντα και συσκευές φροντίζουν την επιδερμίδα και κάνουν καθαρισμό σε βάθος, με αποτέλεσμα τα συστατικά των προϊόντων, να εισχωρούν στις εσωτερικές στοιβάδες.

SERUM – ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ

Το serum έχει πιο ελαφριά υφή από τις κρέμες και διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, με αποτέλεσμα να ενεργοποιεί και να προσφέρει συστατικά όπως ρετινόλη, βιταμίνη Α αλλά και υαλουρονικό οξύ, το οποίο αντιμετωπίζει τα προβλήματα της επιδερμίδας όπως ξηρότητα, μελάγχρωση, νωθρότητα και ρυτίδες.

Ταυτόχρονα η κρέμα, πάντα επιλεγμένη σύμφωνα με τις ανάγκες, την ηλικία και τον τύπο δέρματος, προσφέρει συστατικά που μπορούν να ενυδατώσουν και να θρέψουν την επιδερμίδα, ενώ προστατεύσουν από το οξειδωτικό stress, την περιβαλλοντική ρύπανση, την πρόωρη γήρανση, διατηρούν τη ζωτικότητα των κυττάρων, τη νεανικότητα και την ομορφιά της επιδερμίδας.

Όταν το πρόσωπο είναι καλά ενυδατωμένο είναι και λαμπερό, ενώ το αφυδατωμένο πρόσωπο είναι θαμπό.

ΤΙP: Μέρος του προσώπου αποτελεί ο λαιμός και το ντεκολτέ, φροντίστε τα και αυτά. Για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, επιλέγουμε εξειδικευμένα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της περιοχής -λεπτές γραμμές, σακούλες, μαύροι κύκλοι.

ΛΑΜΨΗ

Τα παραπάνω αποτελούν τη ρουτίνα μίας γυναίκας που σέβεται την επιδερμίδα της. Επιπλέον, υπάρχουν προϊόντα που έχουν ένα μόνο στόχο, τη λάμψη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από μάσκες προσώπου, μέχρι κρέμες για προστασία του δέρματος από ρύπους και άλλους εξωγενείς παράγοντες, όσα περισσότερα μπορούμε να κάνουμε για να περιποιηθούμε την επιδερμίδα μας, τόσο περισσότερα οφέλη θα απολαμβάνουμε, καθώς μεγαλώνουμε και τόσο πιο λαμπερή η επιδερμίδα μας θα δείχνει.