Δείτε τι να κάνετε για να περιποιηθείτε τα ξεφλουδισμένα σας κάτω άκρα

Θα πρέπει να είστε προσεκτικές αναφορικά με τα «σκασίματα» στο δέρμα σας, επειδή θα μπορούσαν να μολυνθούν

Δείτε τι να κάνετε για να περιποιηθείτε τα ξεφλουδισμένα σας κάτω άκρα

Θα πρέπει να γίνει γνωστό πως το ξεφλούδισμα των ποδιών μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους, όπως ξηροδερμία, έκζεμα, ψωρίαση ή υπεριδρωσία (όταν ιδρώνετε υπερβολικά).

Μάλιστα, το ξεφλούδισμα των ποδιών δεν είναι συνήθως κάτι που πρέπει να σας ανησυχεί, εκτός αν έχετε πληγές στα πόδια σας, υπερβολικό πόνο ή σημάδια λοίμωξης, τραυματισμού ή ψωρίασης.

Ωστόσο, θα πρέπει ακόμα να είστε προσεκτικές αναφορικά με τα «σκασίματα» στο δέρμα σας, επειδή θα μπορούσαν να μολυνθούν.

Τα άκρα σας θα μπορούσαν, επίσης, να μολυνθούν αν προσπαθήσετε να ξεφλουδίσετε το δέρμα σας.

Όμως, ως επί το πλείστον, μπορείτε να αντιμετωπίσετε το ξεφλούδισμα των ποδιών με κάποιες θεραπείες στο σπίτι, το είδος των οποίων θα εξαρτηθεί από την κατάστασή σας.

Διαφορετικές θεραπείες για το ξεφλούδισμα των ποδιών

Εάν έχετε ξηρό δέρμα, η ενυδάτωση μετά το ντους ή το μπάνιο είναι απαραίτητη, σύμφωνα με το Healthline. Αποφύγετε το ζεστό νερό, επειδή μπορεί να ξηράνει το δέρμα σας, ενώ εάν η υγρασία στο σπίτι σας είναι χαμηλή, χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα.

Η αφυδάτωση μπορεί, επίσης, να προκαλέσει ξηρό δέρμα, οπότε φροντίστε να παραμένετε επαρκώς ενυδατωμένες και προτιμήστε τη χρήση ήπιου σαπουνιού.

Αν τα πόδια σας ξεφλουδίζουν από φουσκάλες, τότε καλύψτε τις φουσκάλες, φορέστε άνετα παπούτσια και κρατήστε τα πόδια σας καθαρά, στεγνά και μακριά από βρώμικες επιφάνειες.

Τι να κάνετε αν έχετε κάλους

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λίμα ποδιών για να βοηθήσετε την απομάκρυνση των κάλων και του νεκρού δέρματος.

Βοηθάει, μάλιστα, να μουλιάσετε πρώτα τα πόδια σας σε χλιαρό νερό για περίπου 20 λεπτά. Αφού απομακρύνετε με τη λίμα το νεκρό δέρμα, φροντίστε να εφαρμόσετε μια ενυδατική κρέμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μόλις θεραπευτούν τα πόδια σας, καλό είναι να βγάζετε αμέσως όταν μπαίνετε στο σπίτι σας τα παπούτσια και τις κάλτσες σας, έτσι ώστε τα άκρα σας να μπορούν να αναπνέουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.