Δείτε τι θα συμβεί στην επιδερμίδα σας αν κοιμάστε με το μακιγιάζ

«Το πρόσωπό σας θα δείχνει πιο γερασμένο & πιο ξηρό & αυτό μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση και ρυτίδες»

Δείτε τι θα συμβεί στην επιδερμίδα σας αν κοιμάστε με το μακιγιάζ

Οι περισσότερες γυναίκες, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ένα από τα πράγματα που ποτέ δεν πρέπει να αγνοούν είναι το γεγονός ότι πάντα πρέπει να αφαιρούν το μακιγιάζ τους πριν τον ύπνο.

Και ενώ τα σπυράκια και τα μικρά ξεσπάσματα μοιάζουν ως η συνέπεια αυτής της αμέλειας, αν μπορούμε αν το πούμε έτσι, το να κοιμάστε με το μακιγιάζ σας σύμφωνα με τους ειδικούς, τελικά, μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα σοβαρά προβλήματα για το δέρμα σας.

Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε με το μακιγιάζ στο πρόσωπό σας

Αν νομίζατε ότι τα σπυράκια ήταν τα μόνα μειονεκτήματα του να κοιμάστε με το μακιγιάζ σας, λοιπόν, μάθετε ότι κάνετε λάθος. Η Δρ Liia Ramachandra δήλωσε στο The List πως «Αρχικά, το να αφήνετε το μακιγιάζ σας καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας σας εκθέτει στις ελεύθερες ρίζες του αέρα. Αυτές οι ελεύθερες ρίζες διασπούν το κολλαγόνο στο δέρμα σας, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να οδηγήσει σε λεπτές γραμμές».

Έτσι, η χρήση του αντηλιακού για την πρόληψη της διάσπασης του κολλαγόνου και της ρετινόλης για την τόνωση της παραγωγής περισσότερου κολλαγόνου μπορεί να είναι άχρηστη με μια τέτοια κακή συνήθεια.

Η Dr. Ramachandra τόνισε, επίσης, πως: «Συνολικά, το πρόσωπό σας θα δείχνει πιο γερασμένο και πιο ξηρό και αυτό μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση και ρυτίδες».

Πρόσθεσε, δε, ότι η αποικοδόμηση του κολλαγόνου και οι μεταλλάξεις του DNA είναι πιθανότατα οι πιο ανησυχητικές παρενέργειες, ειδικά αν η διατήρηση της νεανικής επιδερμίδας είναι ο στόχος σας.

Εκτός των παραπάνω, όμως, υπάρχει και η ρύπανση. «Αυτός ο συνδυασμός ελεύθερων ριζών και περιβαλλοντικού στρες έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος», δήλωσε στο Refinery29 η δερματολόγος Rachel Nazarian.

Μια νύχτα, λοιπόν, που κοιμάστε με το μακιγιάζ σας μπορεί να μην προκαλέσει λεπτές γραμμές, αλλά με την πάροδο του χρόνου, θα επηρεάσει αρνητικά το δέρμα σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, μια τέτοια νύχτα μπορεί να εξελιχθεί με ένα ενοχλητικό σπυράκι. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο καθαρισμός και η ενυδάτωση της επιδερμίδας σας μετά το μακιγιάζ είναι απαραίτητοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.