Εγκυμοσύνη: Αυτά είναι τα οφέλη που έχουν τα σμέουρα

Πώς μπορείτε να τα εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή;

Εγκυμοσύνη: Αυτά είναι τα οφέλη που έχουν τα σμέουρα

Τα σμέουρα είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Ανήκουν στην κατηγορία των berries τα οποία είναι δημοφιλή όχι μόνο για την γλυκόξινη γεύση τους, αλλά και για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C.

Τα σμέουρα θεωρούνται ένα εξαιρετικά ωφέλιμο φρούτο και την περίοδο της εγκυμοσύνης. Μπορείτε αν φάτε τα σμέουρα σκέτα, σε φρουτοσαλάτες, με βρόμη για πρωινή ή να τα εντάξετε σε άλλες συνταγές για υγιεινά και χορταστικά σνακ.

Σημαντικό είναι να πλύνετε τα φρούτα πολύ καλά για να βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρά από βακτήρια που αυξάνουν τον κίνδυνο για λιστερίωση.

Σμέουρα στην εγκυμοσύνη: Τα οφέλη

Βοηθούν στην αντιμετώπιση των ναυτιών και της έντονης κόπωσης

Η κατανάλωση σμέουρων φαίνεται να λειτουργεί ευεργετικά για συμπτώματα της εγκυμοσύνης όπως είναι οι ναυτίες, οι ζαλάδες και η κούραση. Τα σμέουρα φαίνεται επίσης να βοηθούν με τις συσπάσεις της μήτρας και να βοηθούν σε έναν ομαλό και ασφαλή τοκετό.

Προστατεύουν από γενετικές ανωμαλίες

Τα σμέουρα είναι πλούσια σε φολικό οξύ το οποίο είναι απαραίτητο για την προστασία από γενετικές ανωμαλίες, τη προεκλαμψία, καρδιαγγειακά νοσήματα του εμβρύου και ανωμαλίες του ουροποιητικού συστήματος.

Ενισχύουν την πέψη

Τα σμέουρα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και μαγνήσιο, συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα για τη πέψη και βοηθά στη διατήρηση ενός σταθερού μεταβολικού ρυθμού την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Όπως όλα τα berries έτσι και τα σμέουρα είναι πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύουν από ο λοιμώξεις και ιώσεις.

Προστατεύουν από την αναιμία

Την περίοδο της εγκυμοσύνης αυξάνονται οι ανάγκες του οργανισμού για σίδηρο. Τα σμέουρα είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου και η κατανάλωσή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μειώνει τις πιθανότητες αναιμίας.

Πώς μπορείτε να εντάξετε τα σμέουρα στην καθημερινή σας διατροφή;

Απολαύστε τα σκέτα ως σνακ. Μία χούφτα σμέουρα ανάμεσα από το πρωινό και το μεσημεριανό θα χορτάσει και θα σας προσφέρει πληθώρα βιταμινών και μετάλλων.

Προσθέστε τα σε φρουτοσαλάτες. Μία φρουτοσαλάτα με φρέσκα φρούτα εποχής είναι μία υγιεινή και ιδανική επιλογή για το βραδινό σας γεύμα. Θυμηθείτε να πλένετε πάντα τα φρούτα πολύ καλά και καλύτερα να αφαιρείτε τη φλούδα όπου είναι δυνατό.

Φτιάξτε smoothie. Προσθέστε στο multi λίγο γιαούρτι, άλλα φρούτα και ξηρούς καρπούς και απολαύστε ένα ρόφημα χορταστικό και γευστικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με βρόμη για το πρωινό σας. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα δυναμωτικό και πλήρες πρωινό. Σε ένα μπολ προσθέστε γάλα ή γιαούρτι, βρόμη, σμέουρα και άλλα φρούτα εποχής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.