ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Αναιμία στην εγκυμοσύνη: Οι τροφές που πρέπει να καταναλώνετε

Αναιμία στην εγκυμοσύνη: Οι τροφές που πρέπει να καταναλώνετε

Η αναιμία όπως θα έχετε ήδη ακουστά, είναι ιδιαίτερα συχνή στις εγκυμονούσες γυναίκες, με αποτέλεσμα το σώμα δεν μπορεί να ικανοποιήσει τα απαιτούμενα επίπεδα σιδήρου για την μαμά αλλά και για το παιδί.

Γιατί είναι σημαντικός ο σίδηρος στην εγκυμοσύνη;

Ο σίδηρος είναι απαραίτητος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς δημιουργεί ερυθρά αιμοσφαίρια. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια βοηθούν στη μεταφορά οξυγόνου σε όλα τα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των ιστών, των οργάνων και του εμβρύου.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το σώμα χρειάζεται να παράγει διπλάσια ερυθρά αιμοσφαίρια για να καλύψει αυτήν την ανάγκη. Οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν συμπτώματα που τις «προειδοποιούν» για την αναιμία. Ωστόσο, μπορεί να αισθανθείτε κούραση, ζάλη, αδυναμία ή να αντιμετωπίζετε πονοκεφάλους και δύσπνοια.

Τρόφιμα VS αναιμία

Ο σίδηρος δεν κατασκευάζεται από το σώμα. Αντ’αυτού πρέπει να καταναλώνετε τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο, καθώς θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε την αναιμία και να αυξήσετε τα επίπεδα σιδήρου στο επιθυμητά.

​Αυτά τα τρόφιμα περιλαμβάνουν:

Άπαχο κρέας: Μία από τις «υπέρ – τροφές» σιδήρου είναι το καλά μαγειρεμένο κόκκινο κρέας ενώ θα απορροφηθεί και σχετικά γρήγορα από τον οργανισμό σας.

Σολομός: Ο σολομός αποτελεί μια ιδανική επιλογή για τα γεύματα της εγκύου, καθώς περιέχει χαμηλά επίπεδα υδραργύρου, είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Σπανάκι και Kale: Αυτά τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά αποτελούν ακόμη μία πλούσια πηγή σιδήρου για την καταπολέμηση της αναιμίας. Εκτός από το σίδηρο, το σπανάκι και το kale είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Α αλλά και Κ.

Φακές και φασόλια: Οι φακές και τα φασόλια διαθέτουν υψηλές ποσότητες για να καταπολεμήσετε την αναιμία. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι τα συμπεριλάβετε στις καθημερινές σας σαλάτες και τα συνοδευτικά σας πιάτα. Επιπλέον είναι γεμάτα με φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.

Πώς θα ενισχύσετε την απορρόφηση του σιδήρου

Η βιταμίνη C έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου. Επομένως, συμπεριλάβετε τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C για να βοηθήσετε το σώμα σας να διασπάσει και να απορροφήσει τον σίδηρο, που προσλαμβάνετε από την καθημερινή σας διατροφή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μερικά τρόφιμα που θα ήταν καλό να συμπεριλάβετε στην διατροφή σας, καθώς αποτελούν «πηγή» της βιταμίνης C είναι:

  • Πορτοκάλια.
  • Τομάτες.
  • Μπρόκολο.
  • Κουνουπίδι.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.