Η ιστορία του ζευγαριού από το Τέξας που είχε χάσει 3 έμβρυα, μέχρι να καταφέρει να αποκτήσει τελικά δύο μωρά!

H Cara Winhold, 30 ετών και ο σύζυγός της Blake, 33, από το Τέξας from North Richland Hills, Texas, καλωσόρισαν τους γιους τους, Colson and Cayden, στις 25 Οκτωβρίου του 2021.

Η νεαρή καθηγήτρια μαθηματικών έχει ήδη έναν μεγαλύτερο γιο και είχε αρχίσει να χάνει τις ελπίδες της για δεύτερη εγκυμοσύνη, αφού είχε βιώσει ήδη τρεις αποβολές. Η ίδια μάλιστα, δήλωσε στο Today.com, πως ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτική όταν τον Απρίλιο του 2021 πήγε στον γυναικολόγο, για να ελέγξει την εγκυμοσύνη της που βρισκόταν στα πρώτα στάδια.

«Το μισούσα αυτό το συναίσθημα. Ήθελα να είμαι αισιόδοξη, αλλά οι απώλειες μάς είχαν επηρεάσει πολύ», είπε. Ωστόσο, δεν πανικοβλήθηκε όταν ο υπέρηχος δεν εντόπισε παλμό. Ήταν ακόμη πολύ νωρίς. «Ήξερα πως δεν πρέπει να χάσω την ελπίδα μου. Δεν είναι ασυνήθιστο το να μην εντοπίζεις παλμό τόσο νωρίς στην εγκυμοσύνη».

Μέχρι το επόμενο ραντεβού με τον γιατρό, δύο εβδομάδες μετά, παραδέχτηκε πως ήταν τρομοκρατημένη. «Την ημέρα που πήγαμε στον γιατρό έτρεμα. Η αρτηριακή μου πίεση πρέπει να ήταν πολύ υψηλή. Είχα τρομοκρατηθεί».

Ελάχιστα λεπτά μετά, η νεαρή γυναίκα έτρεμε, αυτή τη φορά από συγκίνηση. Ο γιατρός εντόπισε υγιή καρδιακό παλμό όχι μόνο για ένα μωρό, αλλά για δύο. Και ενώ το πρώτο έμβρυο είχε εντοπιστεί, το δεύτερο αποτέλεσε έκπληξη, ακομα και για τον γιατρό, ο οποίος εικάζει πως η σύλληψη έγινε πιθανότατα με διαφορά μιας εβδομάδας.

«Όλοι στο δωμάτιο είχαμε σοκαριστεί. Δεν μπορούσα να μιλήσω, έκλαιγα, έτρεμα, είχα κατενθουσιαστεί αλλά ένιωθα και πολύ μπερδεμένη. Ο σύζυγός μου δεν μιλούσε καθόλου, δεν ήξερε τι να πει», είπε για την αρχική αντίδρασή τους.

Το ζευγάρι που έχει ήδη έναν γιο 3 ετών, δημοσιεύει αρκετά συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες και βίντεο από τη ζωή με τα δίδυμα. Οι αναρτήσεις τους, μάλιστα, στο Tik Tok μετρούν πολλά likes και σχόλια.

Επικύηση: Πώς μπορεί μία γυναίκα να μείνει έγκυος, ενώ είναι ήδη έγκυος

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μία γυναίκα μένει έγκυος ενώ περιμένει ήδη ένα μωρό. Μία γυναίκα, η Michelle Hutchins έμεινε έγκυος στο τέλος του 2005 στον γιο της, Finley, και στις αρχές του 2006 στην κόρη της, Macey. Αντίστοιχο συμβάν έλαβε χώρα το 2017, όταν μία παρένθετη μητέρα που κυοφορούσε το μωρό ενός ζευγαριού που δεν μπορούσε να κάνει παιδιά, έμαθε στις 6 εβδομάδες, ότι ήταν ήδη έγκυος με ένα ακόμα μωρό, αυτό του συντρόφου της!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η σπάνια αυτή κατάσταση ονομάζεται επικύηση (superfetation) και συμβαίνει όταν ένα άλλο ωάριο γονιμοποιείται και εμφυτεύεται στη μήτρα ημέρες ή ακόμη και εβδομάδες μετά το πρώτο, με αποτέλεσμα μια δεύτερη εγκυμοσύνη. Η επικύηση ενδέχεται να συμβαίνει σε διάφορα θηλαστικά, όπως είναι τα τρωκτικά, τα κουνέλια, τα πρόβατα, τα άλογα και τα μαρσιποφόρα.